Здраве и красота

10 храни под 10 калории, които да ядете за отслабване

Добавете ги към диетата си, защото от тях можете да си позволите по-големи количества

12.07.2020г. / 15 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Целина

Можете да си позволите големи количества целина в менюто си, защото тя съдържа много малко калории, а много фибри и витамини. Богата е и на вода, което носи допълнителни позитиви за организма ви.

Как изглеждат 100 калории в плодове, ядките и зеленчуците

Маруля

Марулята и разновидностите ѝ са бедни на калории и много богати на фибри. Съдържат много вода, витамин А, К, фолати, които подобряват сърдечносъдовото здраве.

Бульон

Бульонът е гръбнакът на супата. Той е невероятно полезен, богати на хранителни вещества, витамини, минерали, като калций, магнезий, фосфор, които са важни за сърцето и костите. Ако бульонът е костен, той е и страхотен източник на колаген, важен за множество функции в организма. Беден е на калории, така че ако сте на диета, консумацията на бульон е добър начин да се заситите без излишни калории.

15 храни с почти 0 калории

Краставици

Краставиците са съставени предимно от вода и фибри. Съдържат и изобилие от калий, витамин К и фибри – все важни за здравето на сърцето компоненти. Чудесни са за диета, защото съдържат много малко калории, но въпреки това засищат глада.

5 храни, изгарящи повече калории, отколкото съдържат

Манголд

Манголд е сред по-малко популярните листни зеленчуци. Трябва да се отбележи, че той е много богат на фибри и много беден на калории. В състава си съдържа витамин Е, С, К, магнезий, мед и множество антиоксиданти. Това го прави невероятно подходящ за диета и цялостно здраве.

Коментирай