Здраве и красота

4 напитки с джинджифил за отслабване

Джинджифилът намалява апетита

17.07.2020г. / 14 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сред суперхраните, за които знаем, че е хубаво да консумираме, попада и безценният джинджифил. Знаем, че помага при настинки, артритни болки, гадене, повишава имунитета и други, но той подпомага и процеса на отслабване.

Ако спазвате диета, вижте 4 напитки с джинджифил за отслабване, които да добавите към менюто си.

Джинджифил с канела

Тази ароматна напитка допълнително ще засили метаболизма ви, благодарение на канелата, която помага и за контрола на кръвната захар. Канелата действа като термоген и стимулира изгарянето на мазнините.

В 700 мл вряща вода сложете 1 с.л. настърган корен от джинджифил заедно с малко канела. Оставете да ври 5-10 минути, след което прецедете и консумирайте напитката топла или охладена.

6 причини да готвите с джинджифил

Джинджифил с шафран

Шафранът е една от най-мощните противовъзпалителни и антиоксидантни подправки. Спомага за подобряване на настроението, засилва имунитета, подобрява кръвообращението, но също така помага и в отслабването.

За да си приготвите напитка за топене на излишните мазнини, в половин литър вода сложете около 1 с.л. настърган корен от джинджифил. Оставете го да ври около 5 минути, след което го махнете от котлона, добавете щипка шафран и запарете за още 10 минути преди да прецедите и консумирате напитката.

Джинджифилов чай с куркума и неговите ползи за здравето

Джинджифил със сок от ананас

Сокът от ананас с джинджифил е чудесен избор за разхлаждаща напитка, с която да ускорите метаболизма си по време на диета. Ананасът съдържа ценен ензим, наречен бромелаин, който подпомага храносмилането, освен това е един от най-полезните плодове за отслабване.

Свързани статии

За да си приготвите напитката, сложете в блендер няколко парчета пресен ананас, не от консерва, с около 2 см обелен корен от джинджифил, може и малко вода или лед. Всичко се смила до получаването на гладка смес.

Джинджифилова лимонада

За да си я приготвите, комбинирайте сока на 4 лимона с 1 литър вода, няколко листа мента и 1 и ½ с.л. настърган корен от джинджифил. Охладете напитката и консумирайте не по-късно от 30 минути след приготвянето ѝ, за да извлечете полезните свойства от лимоните и джинджифила.

Коментирай