Здраве и красота

Упражнения за изгаряне на коремни мазнини

Как да стегнете корема освен с коремни преси

01.08.2020г. / 17 40ч.
Илияна Николова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Коремните мазнини са най-упоритите и трудни за премахване. Колкото и коремни преси да правите, те не са достатъчни за топенето на мазнините около талията и по корема. Необходими са още усилия и комбинация от различни ефективни за тази зона упражнения, които ще ви помогнат да постигнете плосък корем, а даже да добавите и видими мускули към него.

Скок от клек

Това упражнение работи за ядрото, гърдите, раменете, бедрените мускули и тези на корема. За да направите клек и след това да се изтласкате с отскок нагоре, докато се отделите от земята, са необходими всички групи мускули. Ето защо това упражнение работи перфектно за топене на коремните мазнини, както и за извайване на бедрата и дупето.

4 причини за трупане на коремни мазнини и как да се справим с тях

Планински катерач

Подобно на клековете с отскок, упражнението „планински катерач“ разчита основно на ядрото на тялото, а след това на останалите групи мускули. За да успеете да го изпълните е необходимо да мобилизирате най-вече ядрото на тялото си, а след това всички останали мускули. Така топенето на коремните мазнини се ускорява.

За да направите това упражнение е необходимо да застанете на четири крака, като подпрете тежестта на ръцете си и започнете да движите последователно краката си, като ги свивате в коляното. Упражнението имитира катерене по стръмен наклон, само че на земята.

5 промени, които помагат за премахване на коремните мазнини

Балансиране върху медицинска топка

При това упражнение се изисква запазването на перфектен баланс, в който основна роля играят мускулите на корема, бедрата и ръцете. За да го изпълните трябва да заемете поза като за лицеви опори. Разликата е, че ръцете ви са опрени на медицинска топка, върху която трябва да балансирате, за да запазите позата си. Това упражнение тренира и стяга коремните мускули, като ускорява топенето на мазнините над тях.

Чести грешки, които пречат да свалите коремните мазнини

Свързани статии

Лицеви опори

Лицевите опори стягат всяка мускулна група в тялото. При изпълнението на лицеви опори се изгарят мазнини по корема, бедрата, гърба, ръцете.

Вълшебна напитка за топене на коремни мазнини

Руско извиване

Упражнението се изпълнява, като се заема седнала поза, краката се долепят един до друг и се повдигат нагоре едновременно. С ръце държите медицинска топка с тежест без да облягате гърба си. Тялото ви е опряно единствено на таза. В тази поза започвате да усуквате тялото си в кръста, като премествате топката вляво и вдясно. Упражнението стяга мускулите на корема, като изгаря натрупаните мазнини в областта, а също и тези в бедрата, гърба и гърдите.

Какво пречи да премахнете коремните мазнини?

Коментирай
Свободно време