Здраве и красота

Натурален лосион за след слънце с какаово масло и алое

Лесен за приготвяне, прекрасен за кожата

26.07.2020г. / 05 57ч.
Илияна Николова
Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Красивият слънчев тен коства много на кожата. Тя се изсушава, става уязвима и дехидратирана. След слънчева баня кожата се нуждае от ревитализиращ лосион, който да я подхрани, рехидратира и овлажни, така че да запази свежия ѝ вид и здраве. Маслата са най-добрият начин да подхраните и хидратирате кожата след ден на плажа. Вместо обаче да използвате фабрично приготвени лосиони за след слънце, можете да си направите домашен такъв с помощта на само натурални съставки, дар от природата.

Домашен измиващ лосион за красива и здрава кожа

Какаовото масло е прекрасно средство да подхраните и рехидратирате кожата след излагане на слънце на плажа. То я обогатява с мастни киселини и антиоксиданти, които възвръщат мекотата и еластичността ѝ.

Маслото от ший е дълбоко хидратиращ натурален продукт, който също хидратира кожата и я обогатява с полезни протеини и мазнини.

Кокосовото масло има чудодейни свойства за кожата. То я подмладява, хидратира, стимулира синтеза на колаген и я подхранва.

Съставки на лосиона за след слънце:

  • 3 супени лъжици масло от невен;
  • 1 супена лъжица кокосово масло;
  • 1 чаена лъжица какаово масло;
  • 1 чаена лъжица масло от ший;
  • 1 супена лъжица настърган пчелен восък;
  • 15 капки масло от лавандула;
  • 3 супени лъжици гел от алое.

Домашен лосион с кокосово масло и алое вера

Разтопете всички масла без етеричните на водна баня на много слаб огън с постоянно разбъркване. Добавете пчелния восък. Разбърквайте, докато сместа се разтопи и слее напълно. Свалете от огъня. Изчакайте да се охлади малко. Добавете етеричните масла и внимателно разбъркайте. Накрая след като лосионът изстине напълно прибавете и гела от алое. Разбъркайте добре и прехвърлете в подходящ съд.

5 домашни средства при напукани пети

Използвайте лосиона всеки път след като се излагате на слънце. Можете да го използвате и без да сте били на плаж. Лосионът е изключително полезен и подходящ за подхранване на цялата кожа през нощта без излагане на слънце, защото в съставките му влизат есенциални за кожата хранителни вещества, мастни киселини и хидратиращи молекули.

Коментирай