Ако се храните правилно, изразходвате енергия чрез физическа активност и упражнения, и се ангажирате със здравословните навици с доказан ефект в отслабването, ще постигнете мечтаната фигура.

Признаци, че приемате твърде малко калории с диетата за отслабване

Има и още няколко допълнителни трика, които да използвате всеки следобед и които ще ви помогнат да отслабнете по-бързо и здравословно. Те ще са ви от полза, за да неутрализирате вредните си навици по отношение на храненето, които най-често са гладуване почти цял ден в динамичното ежедневие и обилно хранене следобед и вечер. Това е най-вредната и погрешна стратегия. Ето какво да опитате.

Пийте повече вода

Една добра стратегия за отслабване е да пиете повече вода следобед. Тя ще ви освежи, хидратира, ще върне силите и енергията ви до края на деня, а и ще ускори метаболизма ви. Пиенето на повече вода следобед помага да се въздържите от вредни храни, които ще нарушат диетата ви. Ще ви помогне да намалите и калорийния прием от напитки, които пиете следобед и които добавят излишни калории към диетата ви, за които не си давате сметка.

Смутита за отслабване, които са и много полезни

Яжте полезни мазнини на обяд и следобед

Ако добавите полезни мазнини на обяд и в следобедната си закуска, това ще ви даде много енергия и ще ви предпази от посягане към вредните захари и рафинирани въглехидрати, които са най-големият враг на тънката талия. Когато човек прегладнее и няма нещо здравословно подръка следобед е много склонен да посегне към нещо тестено, паста, пица или сладкиш. Ако смятате, че въздържанието сутринта и до обяд ви е ограничило в приема на калории и можете да си позволите нещо калорично, грешите. Тази стратегия трупа още повече килограми вместо да помага в отслабването. Затова консумирайте полезни протеини и мазнини на обяд.

Още по темата

Спирулина за отслабване

Отделете си време за обяд и нищо друго

Концентрирайте се в обяда си и не се разсейвайте с разговори и със социални мрежи, чатове и други дейности. Ако го правите вероятността неусетно да погълнете повече калории е голяма.

Добавете пикантна подправка

Пикантните подправки повишават вътрешната температура и създават условия за ускоряване на метаболизма. Ако добавите нещо пикантно към обяда или следобедното си похапване, ще се радвате на по-ускорено топене на мазнините.