Здраве и красота

Малки закуски за силен имунитет

Вкусни и полезни

12.10.2020г. / 14 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През преходните сезони тялото ни има нужда да повишим неговите защитни сили. Можем да го направим не само спазвайки отлична лична хигиена и спортувайки, но и консумирайки определени храни. Вижте няколко предложения за малки закуски за силен имунитет.

Пригответе си вкусен хумус с нахут, тахан. Хапвайте го със свежи зеленчуци. Таханът е суперхрана, която засилва имунитета. Тук може да видите една чудесна рецепта за домашен хумус. 

Ако обичате тъмен шоколад, има начин да го включите в менюто си в малки количества, без угризения за вашата фигура и да засилите имунитета си. Знаем че ядките също са суперхрана за нашето здраве. Трябват ви сурови ядки – орехи, бадеми, кашу, лешници. Разтопете шоколада, потопете ядки в него и сложете в хладилник, за да стегнат за няколко минути. 

Кои храни са полезни за вашата зодия

Смутитата са полезни за имунитета ни, ако знаем как правилно да си ги приготвим. За вашите рецепти ползвайте бейби спанак, сини боровинки, сурови ядки, ленено семе, мед. Всички тези съставки повишават защитните сили на организма и ще ви осигурят ситост и енергия. 

6 напитки за здрава, красива и млада кожа

Не пропускайте натуралното кисело мляко. Благодарение на високото съдържание на протеини и полезни бактерии, редовната му консумация спомага за поддържане на имунната функция. Киселото мляко благоприятства храносмилането, а голяма част от имунните клетки се намират в стомаха. 

Доказано е също, че пробиотиците, а киселото мляко е богато на тях, намаляват честотата на инфекции на горните дихателни пътища. Може да добавите към чаша кисело мляко малко смляно ленено семе, сини боровинки (богати са на антиоксиданти) или малини, мед. Чудесна закуска за по-силен имунитет. 

С кои храни да намалите мускулните крампи

Хапвайте тиквени семки. Те ще ви осигурят минерала цинк, който е важен за имунната функция на организма. Когато страдаме от дефицит на цинк, може да възникнат нарушения в в начина на функциониране на имунните клетки. Тиквените семки може да ги хапвате така (за предпочитане без сол) или да ги добавяте в смути, салати, овесена каша.  

Свързани статии

Плодова салата. Пригответе я с любимите ви плодове, но не забравяйте да добавите към тях киви и папая. Вкусните плодове, които са подходящи и за отслабване, изобилстват с важния за имунитета антиоксидант витамин С. 

Тост с пушена или печена сьомга. Сьомгата е друг чудесен избор за повишаване на имунитета, защото съдържа витамин D, който не само намалява риска от депресия, но е важен и за добрия имунитет. 

Коментирай