Здраве и красота

5 маски за лице за бързо възстановяване на кожата

Разкрийте красотата си

25.11.2020г. / 09 06ч.
Михаела Лазарова
5 маски за лице за бързо възстановяване на кожата

Колко често си правите маски на лицето? Някои дами предпочитат да си купуват от аптеката, докато други се доверяват на съставките от кухнята, които техните баби и майки са ползвали за разкрасяване на кожата на лицето. Истината е, че нанасянето на маската е онзи ритуал, който дори в домашни условия ни кара да се чувстваме специално, защото знаем, че правим нещо хубаво за себе си.

За да не забравяте за тези специални моменти, споделяме с вас няколко лесни рецепти за маски за лице. Те ще ревитализират кожата ви и ще забавят появата на бръчки.

Детокс маска

Без значение от типа кожа, всяка една се нуждае от детоксикиране. За да си приготвите тази маска за лице ползвайте пресен сок от портокали, но може да го замените с пюрирана тиква. Комбинирайте равни количества сок от портокал, мед и сирене котидж или безсолна извара. Всичко се разбърква добре и се нанася върху почистена суха кожа за 15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете овлажняващ крем.

Маски с куркума за сияеща кожа

Маската за лице на Джесика Алба с кокосово масло и кафе

Пилинг маска за всеки тип кожа

Тя премахва мъртвите кожни клетки, подобрява тена на кожата, намалява пигментните петна и я подхранва. Всичко, което ви е необходимо е ½ узрял банан, намачкан на пюре, 1 с. л. смляно кафе, 2-3 с. л. заквасена сметана. Нанесете маската с леки масажни движения. Масажирайте около 30-40 секунди, след което я оставете да действа 10-12 минути. Кафето действа и стягащо на кожата. След изплакване нанесете подходящ крем.

Маски за лице с жълтъци – за красива и млада кожа

Избелваща маска за лице

Има няколко съставки, които действат като естествени ексфолианти за кожата – лимони, домати, кисело мляко, краставици. Може да си приготвите маската само в комбинация от тези три съставки или пък да ползвате за основа кисело мляко и да добавите към нея няколко капки лимон, настъргана краставица. Тази маска е чудесна за намаляване на пигментните петна. Трябва да престои върху почистена кожа за 10-15 минути, а след изплакване, кожата се подхранва с подходящ крем.  

Маска за суха кожа на лицето

Най-бързият и лесен начин да подхраните кожата на лицето си с продукти от кухнята е да комбинирате зехтин – 1 с. л. с 1 жълтък, малко мед. Съставки, които обогатяват кожата с витамини, омекотяват я и успокояват. След изплакване не забравяйте да нанесете подходящ крем. Също така консумирайте редовно тези храни, за да подхраните кожата си и отвътре.

Маска за мазна кожа на лицето

Мазната кожа на лицето има нужда от подхранване, но и от съставки, които да контролират секрецията на себум, и да помогнат за свиването на широките пори. Домати, лимонов сок, ябълка, тиква, са чудесни. Комбинирайте някои (направени на пюре или фино настъргани) от тях с 2-3 с. л. гъсто кисело мляко и оставете маската да действа 15 минути.

Илюстрации: istock

Коментирай