Здраве и красота

Части на тялото, които издават възрастта ви

Къде най-много личи, че остаряваме

12.01.2021г. / 17 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите признаци на стареене се появяват на определени места. С годините се забелязва все повече възрастта, която определени зони на тялото издават. Не само бръчките по лицето са фактор за разпознаване на стареенето. Понякога те се образуват заради мимиките, които правим в ежедневието си. Има по-издайнически места по тялото, които могат да подскажат на каква възраст сме. Ето кои са те.

5 прости правила срещу стареенето

Лакти

Когато стареенето на кожата започне да става видимо, лактите са едно от местата, на които това си личи най-много. При разгъната ръка стареещата кожа се набръчква, лющи се, става по-суха и груба.

Колене

Същото важи и за коленете. Когато се изправите и разгънете коляно, по него се образуват все повече гънки с всяка изминала година. С напредване на възрастта кожата става все по-малко еластична. В нея се синтезира все по-малко колаген, който да я държи добре опъната и свежа. Освен това с годините вероятността теглото ни да е варирало е по-голяма. Ако сте отслабвали след тридесетата си годишнина е много възможно кожата на коленете да е станала още по-издайнически набръчкана.

Признаци, че тялото ви остарява по-бързо за възрастта ви

Ръце

Ръцете са едни от първите части от тялото, които издават възрастта ни. Признаците на стареене си личат по тях, най-вече заради сухотата и появата на пигментни петна.

Нокти

Ноктите са барометър за цялостното здраве и състоянието на организма отвътре. С течение на времето те започват да се втвърдяват. Ако усетите, че ги изрязвате все по-трудно, това е един от признаците на стареенето.

5 признака, че остарявате по-бързо

Врата

Гънките по врата и шията стават все по-видими и все повече с възрастта. Вратът е изложен пряко на влиянието на атмосферните условия и слънчевите лъчи, което допълнително ускорява стареенето на кожата в тази зона.

Косата

С напредване на възрастта не само се появяват повече бели коси, но и самата коса започва да оредява. Става все по-тънка. На ден падат все повече косми, а те самите губят плътността си и стават по-меки и тънки с времето.

Напитки, с които да забавите стареенето

Устни

Кожата на устните е много деликатна. По тях също могат да се появят бръчици и повече фини линии, които издават възрастта ви. Устните губят и част от плътността си с остаряването.

Коментирай
Свободно време