Здраве и красота

Маски с лук за успокояване на раздразнен скалп и при пърхот

За красива и здрава коса

08.01.2021г. / 09 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Лукът има много полезни качества. Той е полезен за консумация, но и в употребата му за красотата. Лукът има свойства, които могат да помогнат в облекчаването на раздразнен сух скалп, лющеща се кожа и пърхот. За да подобрите тези състояния на кожата на главата и да направите косата си красива и мека, опитайте някои домашни маски с лук.

За целта ще ви трябва сок от лук, който е прясно изцеден. За да си го набавите е нужно да смелите в блендер 4-5 големи глави лук, след това да изцедите сока през ситно сито или тензух. Ако лукът не е достатъчно сочен, добавете още глави.

3 маски за дълбоко подхранена коса

Сокът от лук може да се добави към обикновен шампоан. За да намалите острата миризма на лук можете да добавите и няколко капки етерично масло, което да разреди миризмата. Можете да масажирате директно скалпа със сока от лук, като го оставите да подейства 2-3 часа върху косата.

Сок от лук за растеж на косата

Нанасянето на сок от лук директно върху косата и скалпа може да помогне в стимулирането на растежа на косата. Сярата в лука помага за производството на колаген, който е отговорен за производството на здрави кожни клетки. Подобрява и кръвообращението, което оказва благотворно влияние върху растежа на косата.

3 ефикасни маски за коса срещу косопад

Маска с лук и мед

  • ½ чаша сок от лук;
  • 1 супена лъжица мед.

Смесете съставките и разбъркайте. Масажирайте скалпа и косата за няколко минути. След това оставете да действа за още 30 минути, като завиете с найлонова шапка или кърпа. Измийте с шампоан и изплакнете. Правете маската два пъти седмично.

Домашни маски за коса за решаване на различни проблеми

Свързани статии

Маска с лук и яйце за суха и накъсана коса

Лукът е богат на биотин, флавоноиди, витамин С, манган, както и други витамини и минерали, които са много важни за здравата коса.

  • 4 супени лъжици сок от лук;
  • 1 яйце.

Отделете жълтъка. Смесете белтъка със сока от лука и разбийте добре. Нанесете върху скалпа и по цялата дължина на косата. Оставете да действа 30 минути преди да измиете и изплакнете. Правете маската веднъж седмично.

Протеинови маски за коса

Коментирай