Здраве и красота

Домашни маски за коса за решаване на различни проблеми

Сухи и накъсани краища, дълбоко хидратиране и възстановяване – всичко това с помощта на природните съставки в маските за коса

22.08.2020г. / 08 29ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена има своите индивидуални проблеми с косата. За овладяване и коригиране на всеки проблем косата се нуждае от индивидуален подход с подходящите природни съставки. Домашните маски с продукти от природата са най-добрият начин да решите различните проблеми на косата си, даѝ върнете блясъка, здравината и бързия растеж. Опитайте някои страхотни изпитани рецепти за домашни маски за коса, които решават всеки проблем.

10 храни подходящи за маски за лице

Заздравяване на косата с мляко и мед

Ако косата ви се нуждае от цялостно заздравяване, тази маска е подходяща за вас. Медът съдържа кератин, който е основен градивен елемент на косъма. Косата се нуждае от него, за да се справи с уврежданията. Кератинът има укрепващи свойства, насърчава здравето на скалпа и регенерира. Млякото е пълно с протеини, аминокиселини, витамин В12, желязо и цинк. Този коктейл е изключително важен за здравето на косата.

В една чаша прясно мляко разтворете 1-2 супени лъжици мед. Разбъркайте добре и размажете добре по навлажнена коса. Оставете да действа 20 минути и изплакнете.

Маски за лице с кисело мляко

Възстановяваща маска с банан и зехтин

Две съставки в кухнята ви могат да направят чудеса с косата и това са бананите и зехтинът. Те хидратират в дълбочина, възстановяват косата от трайните увреждания, причинени от третирането и атмосферните условия, обогатяват с ценни минерали и витамини, важни за косъма. Зехтинът е богат на витамин Е, мастни киселини, които овлажняват и подхранват косата, а бананите доставят ценен калий.

Свързани статии

Намачкайте един добре узрял банан с една супена лъжица зехтин. Нанесете маската върху влажна коса. Оставете да действа 20 минути и измийте.

5 лифтинг маски за лице с яйца

Маска за цъфнали краища с авокадо и зехтин

Цъфналите и разслоени краища на косъма са често срещан проблем, който може да се реши с помощта на авокадото. То е много богат източник на мастни киселини, които са изключително важни за косата. Съдържа още минерали и витамини, които подхранват и омекотяват косата.

10 супер ползи от маските за лице

Смесете едно авокадо с ½ чаша зехтин. Намачкайте добре, докато се получи лепкава смес. Нанесете върху косата и изчакайте да подейства 30 минути. След това измийте.

Коментирай