Здраве и красота

Възстановяващи маски за изтощена коса през зимата

3 чудесни рецепти за страхотна коса

18.01.2021г. / 15 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Зимните условия увреждат косата, правят я слаба и изтощена. За да се възстанови, косъмът се нуждае от специално дълбоко подхранване, хидратация и насърчаващи оздравителните процеси вещества. Тях можете да откриете в някои прекрасни рецепти за домашни възстановяващи маски за изтощена коса, които да прилагате през зимата.

Домашни маски за всякакъв тип коса

Маска с кокосово масло, захар и етерично масло

Състав:

  • 2 супени лъжици кокосово масло;
  • 4 чаени лъжици захар;
  • 5 капки масло от мента;
  • 2 капки масло от чаено дърво.

В малка купа смесете съставките, като кокосовото масло е предварително разтопено. Разбъркайте добре и нанесете с помощта на четка за боядисване на коса, така че маската да полепне добре по скалпа и отделните косъмчета. Изчакайте да подейства 10 минути. След това измийте и изплакнете. Маската има силни противовъзпалителни и възстановяващи свойства. Притежава още антибактериално и антимикробно действие.

Домашни маски за коса за решаване на различни проблеми

Маска с мед, оцет и яйце

Косата става суха и увредена през зимата. Тази маска може да помогне за решаването на този проблем, тъй като осигурява блясък и жизненост на косъма.

Състав:

  • 1 чаена лъжица мед;
  • 1 яйце;
  • 1 супена лъжица ябълков оцет.

В малка купа смесете съставките и ги разбъркайте енергично, за да се разбие добре яйцето. Нанесете върху косата и оставете да действа 40 минути. Измийте и изплакнете. Маската е подходяща за всеки тип коса.

Топ 3 маски за изтощена коса

Свързани статии

Маска за коса с канела и кокосово масло

Канелата има мощни антиоксидантни и антимикробни действия. Тя има свойството да стимулира растежа и да подобрява състоянието на косъма по цялата му дължина. Кокосовото масло подхранва с важни незаменими мастни киселини. Освен това подхранва скалпа в дълбочина.

Състав:

  • Равни части канела и кокосово масло

Разтопете маслото. Добавете канелата и разбъркайте много добре. Нанесете върху скалпа за 45 минути, като масажирате, а след това оставите маската да действа. Измийте и изплакнете с мек шампоан. Правете маската поне веднъж седмично.

3 маски против накъсване на косата

Коментирай
Здраве и красота