Здраве и красота

Тенденции в грима и косата за Свети Валентин

Как да сме перфектни за романтичния празник

12.02.2021г. / 15 33ч.
Аз жената
Тенденции в грима и косата за Свети Валентин

<iframe width="640" height="360" src="https://video2.ibg.bg/repository/mp4/210212_SB_SVETI_VALENTIN_NEW_BOA.mpg.1613114823.mp4" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>

 

 

В месеца на любовта сме, а причина за това е денят на Свети Валентин, който отбелязваме на 14 февруари.

В българската традиция датата се свързва с Трифон Зарезан и вече повече от 20 години, наближи ли празникът, започват споровете между любовта и виното. Но и двете вървят ръка за ръка и много млади хора ги съчетават.

А дамите могат да изненадат половинките си с перфектен външен вид в този романтичен ден. Наближава най-романтичният ден в годината и любовта се усеща във въздуха. Без значение дали празнувате Деня на влюбените или пък предпочитате компанията на чаша ароматно вино, 14 февруари е добър повод за всяка жена да се почувства неустоима.

Професионалисти в сферата на красотата и техните музи споделят с нас ценни съвети за блестяща визия, съобразена с модните тенденции.

Бих заложил на по-неутралното, тъй като хората ще се целуват по празниците. Бих ги посъветвал да останат без кой знае колко наситен цвят върху устните, но очите – нека са акцент. Може да се добавят цветни акценти, било то върху целия клепач или в началото на окото и смятам, че това е нещо, което би направило най-голямо впечатление на по-силния пол, тъй като гримираме по-слабия“, обясни гримьорът Кирил Гуцов.

Фризьорът Петер Първанов е категоричен, че няма правилна или неправилна прическа. Важното е една жена да бъде уверена в себе си, за да се приеме добре с всяка фризура. Все пак винаги подходяща остава естествената, небрежна визия.

Това, което сме направили в момента е едни небрежни букли, вълни, които смятам, че са подходящи за всеки. Дори и просто да заметнеш коса зад ухо, пак става една доста приятна прическа“, посочи той.

С идването на пролетта започват да се разкриват и тенденциите в красотата за предстоящия моден сезон. Тази година цветовете в грима ще са въпрос на личен избор, но е важно дамите да се съобразяват с това дали тенът им е в топла, студена или неутрална гама. В прическите на мода ще бъдат етажираните и небрежни визии за дамите с дълги коси, а също и за любителките на късата подстрижка.

Тенденциите в грима са така нареченият драпинг. Драпингът е техника, която скулптурира лицето с цвят, не с контуриращ кафяв продукт, с който обикновено сме свикнали, като той се пренася и в контура на окото, в контура на лицето и дори върху устните в контура“, обясни гримьорът.

Относно цветовете, този сезон са актуални движенията в цветовете, по-светли, по-тъмни нюанси вкарани в косата. Относно тази зима е модерен смоуки хеърът, в превод означава опушена коса. Както в грима има опушен грим, така и в косата. Започваме от по-тъмна основа, както при Влади, със среден тон в средата и по дължините е възможен по-светъл“, обясни фризьорът.

Днешните ни герои пожелават на хората да обичат на първо място себе си, защото това е началото на искрената любов и към другите, а също така и да показват чувствата си целогодишно, защото щастието се крие в малките жестове.

„Да подариш едно цвете, без значение дали има повод, или не, да кажеш обичам те, да се обадиш, просто за да кажеш, че обичаш човека, с когото си, това са нещата, които правят според мен най-голямо впечатление, а ние най-много подценяваме“, заяви „Мис Вселена България 2015“ Радост Тодорова.

Въпреки че тази година ще заменим романтичната вечеря навън с домашния уют, Свети Валентин е приятен повод за всяка жена да се погрижи за себе си и да бъде още по-неустоима в ежедневието на ограниченията.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria on air.

Коментирай