Здраве и красота

3 причини да ползваме маски за околоочен контур и пачове

За повече красота

16.03.2021г. / 11 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как се грижите за кожата на околоочния контур? Толкова деликатна и фина, тя се нуждае от нашите специални грижи всеки ден. Нанасянето на подходящ крем или серум е част от ежедневната рутина. Но ако не сте от тези дами, които често прилагат маски на околоочната зона, вижте 3 причини да го правите по-често.

Забавят признаците на стареене

Ако сте забелязали, че под очите ви са се появили първите признаци на стареене, като пачи крак, фини линии, помислете да добавите към козметичната грижа и маски за околоочния контур. Без значение дали те са под формата на продукт, който действа в рамките на 15 минути и след това се изплаква с вода или на пачове за очи, тези продукти за красота са обогатени със съставки против стареене като кофеин и ретинол, които забавят признаците на стареене.

Пачове за околоочен контур – за кожа с по-малко бръчки

Намаляват тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове и пигментацията под очите са често срещани кожни проблеми. Но прилагайки 1-2 пъти седмично маски на долния клепач, ние хидратираме деликатната кожа, като по този начин помагаме за намаляване на появата на тъмни кръгове.

4 масла, които редуцират двойната брадичка

Повечето продукти, създадени в грижа за околоочната зона са обогатени и със съставки като хиалуронова киселина, кофеин, които помагат за намаляване на тъмните кръгове. Разбира се, може да ползвате маски за очи или пачове, дори и да нямате тъмни кръгове.

Свързани статии

Намаляват подпухналостта

Събуждайки се сутрин, понякога забелязваме, че клепачите ни са твърде подпухнали. Това ни кара да изглеждаме уморени. Имаме нужда от бързо освежаване, докато пием кафето си, а маските за околоочен контур или пачовете за очи са точното решение. Те действат незабавно за намаляване на подпухването, създават усещане за лекота, свежест и действително изглеждаме по-привлекателни.

Коментирай
Здраве и красота