Здраве и красота

Лунна диета за юли

За свежо лято

01.07.2021г. / 11 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През летните месеци нашето тяло съвсем естествено започва да има нужда от по-леки и свежи храни. Риба, морски дарове, сезонни плодове и зеленчуци, кисело мляко... Всички те ни помагат да бъдем в добро здраве и да поддържаме желаното тегло.

В началото на всеки месец поглеждаме към фазите на Луната, за да знаем в кои дни може да следваме лунната диета. По време на съответната лунна фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, пресни плодови и зеленчукови сокове, билкови чайове.

Тъй като този разтоварващ режим понася различно на всеки човек, ако все пак искате да се възползвате от лунните фази, за да детоксикирате тялото си и да елиминирате част от задържаните излишни течности, бихте могли да направите лунната диета по-гъвкава. Освен разрешените напитки, добавете към вашето меню малка плодова или зеленчукова салата, но без да овкусявате. Подправките, медът, алкохолът, млечните храни, не се разрешават в този режим.

Свързани статии

След като приключи съответната лунна фаза, бъдете внимателни със захранването. Продължете с консумацията на плодове, зеленчуци. Добавете малко количество кисело мляко, домашен бульон, 1-2 варени картофа и постепенно по-леки и немазни меса.

Лунната диета е чудесен стимул да продължим да се храним здравословно до следващата лунна фаза. Благодарение на нея може да намалим консумацията на пакетирани лакомства, сол, захар, преработени меса, тестени изделия.

Запишете си фазите на Луната за месец юли:

  • 2.07.2021 г. – 00:39 часа – последна четвърт;
  • 10.07.2021 г. – 04:43 часа – новолуние;
  • 17.07.2021 г. – 13:37 часа – първа четвърт;
  • 24.07.2021 г. – 05:27 часа – пълнолуние.
Коментирай