Здраве и красота

Идеи за ледени кубчета за красива кожа

Стягат и озаряват кожата

20.08.2021г. / 05 26ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Обикновено ползваме ледени кубчета, за да изстудим любимите си напитки. Кубчето лед създава усещането за свежест, лекота. Но то е не само допълнение към напитката, но и бюти трик, който помага за намаляване дискомфорта от слънчево изгаряне, редуцира подпухналостта на лицето и клепачите, тъмните кръгове и други. 

В грижа за кожата на лицето бихме могли да си приготвим кубчета лед с разнообразни съставки, които доказано имат ползи за нейното здраве и красота. Такива са зелен чай и розова вода. Масажът с кубче лед върху почистена кожа е като спа терапия у дома. Хубаво е да поставяме ледените кубчета в тензух или да не ги задържаме твърде дълго върху кожата си, тъй като може да доведе до появата на повече спукани капиляри. Да не ги ползваме повече от 1 път седмично.

Вижте няколко идеи как да си приготвите ледени кубчета за озарена кожа с по-малко бръчки. 

Ползите от прилагането на ледени кубчета върху лицето

Кубчета лед с босилек и алое вера

Босилек и алое вера са чудесни съставки за кожата. Алое подхранва кожата, облекчава акнето, има противовъзпалителни свойства. Ароматният босилек е богат на мощни антиоксиданти, които успокояват кожата, намаляват вредите на свободните радикали. 

Как да си приготвите ледени кубчета с тези съставки?

В блендер или кухненски робот комбинирайте малко вода със свежи листа босилек, Направете ги на паста, която комбинирайте с гел от алое. След това разпределете във формички за лед и сложете в камерата на хладилника. Когато нанасяте охлаждащо  кубче върху лицето си, може да оставите съставките да действат като маска за 10-15 минути, а след това изплакнете.

Ледени кубчета с куркума за здрава и красива кожа


Кубчета с кафе

Кафето не е просто напитка, то съдържа подмладяващи кожата компоненти, като кофеинът. Ледените кафени кубчета стягат кожата, озаряват я. Всичко, което ви трябва е изстинало кафе (без утайката), което да разпределите във формички за лед. Когато си правите леден масаж на лицето с кубче кафе не е задължително след това да изплаквате кожата. 

3 маски за лице за стимулиране на колагена

Ледени кубчета краставица и лимон

Краставиците са чудесна храна за кожата, тъй като я хидратира вътрешно и външно. Витамин С пък се съдържа в лимоните, той е и мощен атиноксидант. Краставиците също съдържат антиоксиданти. С тези две съставки ледените кубчета почистват и озаряват кожата, стягат порите, подобряват кръвообращението.

Направете на пюре 1 краставица, без обелките, може и да я рендосате на ситно. Към нея добавете няколко капки пресен лимонов сок. Замразете, а след това приложете върху лицето си и оставете да действа като маска за 10-15 минути. След изплакване нанесете подходящ крем. 

Свързани статии

Кубчета с мляко и канела 

Млечната киселина е един от основните компоненти на млякото, която спомага за хидратацията на кожата, намалява червените петна, пигментацията, озарява. 

Канелата има антибактериални свойства и почиства кожата. Към  3/4 ч.ч. прясно мляко и добавете 1/4 ч.ч. вода и 1 ч.л. канела. Замразете във формички за лед. Масажирайте предварително почистената кожа на лицето няколко минути с леденото кубче и оставете да действа 15-20 минути като маска. Изплакнете и нанесете подходяща козметика. 

Снимка: Istock

Коментирай