Здраве и красота

10 съставки, които се борят с бръчките и стареенето на кожата

Включването им в рутината за млада и сияеща кожа забавя преждевременното стареене

05.10.2021г. / 06 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пептиди

Пептидите са важна съставка в антистареещите продукти, на които трябва да обръщате внимание. Те са вериги от аминокиселини, които изграждат всяка клетка в кожата. Пептидите стимулират колагена, подобряват текстурата и вида на кожата, спомагат за изглаждането на неравностите по нея.

Серум с масла за бръчки около очите

Ретиноиди и ретиноли

Ретиноидите и ретинолите са производни на витамин А. Те са синтетични негови форми, създадени за стимулиране на обновлението на кожните клетки. Ускоряването на клетъчния оборот и производството на колаген спомага за изглаждането на бръчките, подмладяването на кожата, подобряването на текстурата и вида ѝ. Ретиноидите и ретинолите подпомагат изглаждането на тена, премахването на пигментните петна, противодействат на стареещите процеси в кожата.

Витамин Е

Когато избирате продукти в грижата за кожата е добре да включвате и такива, които съдържат витамин Е. Той е мощен антиоксидант, борещ се със стареенето и имащ положителен ефект в добрата хидратация на кожата. Той подпомага процесите на заздравяване на кожата, укрепва кожната бариера и защитната функция на кожните клетки, неутрализира щетите, причинени от свободните радикали.

Нощни маски против бръчки около очите

Коментирай