Здраве и красота

Серум с масла за бръчки около очите

За здрава и еластична кожа

01.04.2021г. / 12 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Първите признаци на стареене на кожата се показват на лицето и особено в областта на околоочния контур. Фини линии, подпухване, тъмни кръгове… Създават уморен вид на лицето ни и сякаш наистина се чувстваме така, знаейки, че ги имаме. Освен специалната козметика за кожата около очите, пачовете и маски за околоочен контур, обичаме да се грижим за тази деликатна област и с други природни средства.

Днес в рубриката ни „Здраве и красота“, споделяме с вас как да си направите домашен серум за бръчки, ползвайки силата на някои ценни масла. Какво ще ви бъде необходимо?

Масло от шеа (ший, масло от карите)

Наричат го „суперхрана за кожата“, тъй като е изключително богато на витамини А и Е, които са жизненоважни за здравето и красотата на кожата. Маслото съдържа и мастни киселини, които стимулират синтеза на колаген, подобряват текстурата на кожата и я подхранват в дълбочина.

Храни, които да избягвате за кожа без бръчки

Гел от алое вера

Алое вера има изключителни успокояващи и овлажняващи кожата свойства. Алое е богато на аминокиселини, витамини A, B12, C, E, цинк, магнезий и калций. Спомага за борбата със свободните радикали и забавя появата на бръчки.

Кокосово масло

Едно от най-добрите в грижа за кожата. То подобрява мекотата, еластичността, забавя процесите на стареене на кожата. Съдържа ценния витамин Е, който спомага за възстановяването ѝ.

Масло от жожоба

То попива мигновено в кожата и е добре познато със своите свойства против стареене. Редовното му нанасяне подобрява нейната еластичност, а антиоксидантите, които съдържа предотвратяват преждевременното стареене.

Свързани статии

Етерични масла, които може да добавите

За етеричното масло от тамян, което има противовъзпалителни свойства, се смята, че намалява петната по кожата свързани с възрастовите промени и като цяло е идеално за по-зряла кожа.

5 масла за масажи на лицето

Етеричното масло от лавандула има чудесен аромат, подхранва кожата, като не ѝ позволява да изсъхва.

Как да си приготвите серума за околоочен контур?

В малка тенджера или купа сложете 1 с. л. масло от шеа, 1 с. л. кокосово, 1 ч. л. масло от жожоба, 2 капки масло от тамян, 2 капки масло от лавандула, ½ ч. л. витамин Е. Маслата се разтапят на водна баня, но без да завират. Разбъркайте ги добре, премахнете от огъня и продължете да бъркате, докато се получи хомогенна смес. Добавете 1 ч. л. гел от алое вера и отново разбъркайте. Пресипете в буркан, който може да се затваря с капак. Ползвайте серума сутрин и вечер няколко пъти седмично при добра поносимост на кожата.

Коментирай