Здраве и красота

3 есенни маски за лице за красива кожа

Подхранват и озаряват кожата

04.10.2021г. / 10 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Есента ухае на канела, ябълки, има вкус на мед. Все любими съставки, които обичаме да комбинираме, когато си правим здравословни десерти. Но те са подходящи и за направата на домашни разкрасяващи маски за лице. Вижте 3 идеи, с които да подхраните кожата си тази есен.

Маска с авокадо и индийско орехче

Чудесна е за студените месеци, особено ако кожата ви е по-суха. Авокадото и кокосовото масло са много подхранващи съставки, докато индийското орехче ще помогне за стягане на кожата (ако кожата ви е по-чувствителна може и да го пропуснете).

В купичка намачкайте ½ добре узряло авокадо и добавете към него ½ с. л. кокосово масло, ½ ч. л. настъргано индийско орехче и ½ ч. л. канела.

10 трика за намаляване на тъмните кръгове и торбичките под очите

Всички съставки се смесват добре. Маската се нанася върху почистена и суха кожа. След 15 минути се изплаква и се нанася подходяща козметика.

Маска за лице с индийско орехче и канела

Канелата е чудесен естествен ексфолиант, докато индийското орехче, както вече споменахме, помага за това кожата да бъде по-стегната. Към тях добавяме хубав мед, който има успокояващо и подхранващо действие.

Есенни маски с тиква за блестяща кожа

За да си приготвите тази маска за лице ще ви бъдат необходими 1 с. л. мед, четвърт чаена лъжичка канела и четвърт чаена лъжичка индийско орехче. Нанесете маската върху чиста и суха кожа и оставете да действа 15-20 минути. След като я изплакнете с хладка вода може да нанесете подходяща козметика.

Свързани статии

Маска с ябълка

Ябълката е чудесна за кожата не само като я консумираме, но е подходяща и за направата на разкрасяващи маски. Тя има хидратиращо действие, помага за намаляване на пигментните петна и тъмните кръгове, подпухналите клепачи и подобрява тонуса на кожата. За направата на маската комбинирайте в купичка ½ настъргана на много ситно ябълка и добавете към нея ½ с. л. мед. Разбъркайте добре, нанесете маската и оставете да действа 15 минути. Изплакнете с хладка вода и нанесете подходяща козметика.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати