Здраве и красота

Как да изберете правилната четка за спирала

Какъв ефект имат различните четки за спирала върху миглите

19.10.2021г. / 05 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Спиралата за мигли се предлага в различни форми, текстури, цветове. Различни са и четките, с които се нанася. Много важно е да изберете точната четка за спирала, която ще ви послужи според нуждите на вашите мигли. Някои четки са предназначени за обем, други за дължина, извивки на косъмчетата или комбинация от много функции. Както формата, така и материалите, от които са направени четките за нанасяне, имат значение за това как спиралата ще стои на миглите ви и каква форма ще им придаде.

3 хитри трика за изцеждане на старата спирала

Вижте какви са функциите на различните форми четки за спирала. Това ще ви помогне в следващия ви избор.

Равна четка с еднакви дължина и дебелина по цялото протежение

Такива четки са предназначени за обем. Тази форма на четката е най-удобна за ползване. Спиралата се нанася лесно, а завършекът е с фантастичен обем. Подходяща е за по-рехави мигли, които се нуждаят от плътност и наситеност. Равната еднакво дебела четка помага за по-лесно нанасяне от основата до върха на миглите.

Извита четка

Извитата четка е предназначена за извиване на миглите. При нанасянето тя ви помага да придадете красива извивка, така че да не се налага да ползвате допълнителен уред за извиване, който може да увреди миглите, да ги начупи и накъса.

7 грешки при поставянето на спирала

Тънка и дълга четка

Този вид четка се използва за придаване на повече дължина на миглите. Подходяща е за по-къси мигли, които се нуждаят от оптично удължаване. Тънката четка е удобна и защото намалява риска от оставяне на петна по кожата при нанасяне, които след това трудно се почистват.

Къса четка

Късата четка е предназначена за по-прецизно нанасяне на спиралата. Благодарение на малката ѝ дължина тя помага за равномерното нанасяне на спиралата, включително по ъгълчетата на окото, където миглите са по-къси, а това създава условия за зацапване на околния грим и клепачите.

Често срещани грешки при поставянето на спирала

Стисната в средата четка

Стиснатите в средата четки са предназначени едновременно за обем и дължина. Те позволяват да достигнете до всяко късо косъмче на миглите, но и същевременно да придадете достатъчно плътност и дължина на всяко косъмче.

Свързани статии

Тънка във върха, дебела в основата

Четките, които наподобяват острие с тънък връх и дебела основа, са предназначени за още по-драматичен обем и прецизна апликация. Тази форма на четката улеснява традиционното хоризонтално нанасяне на спиралата, като достига до всички къси косъмчета без риск от зацапване.

10 трика за бърз растеж на миглите

Наподобяваща гребен четка

Тази четка е предназначена за лесно нанасяне на спиралата и едновременното разресване на миглите, така че да не останат зони с натрупана спирала, топчета и слепени косъмчета.

Снимка: iStock

Коментирай