Здраве и красота

15 здравословни причини да пиете вода с лимон всяка сутрин

Невероятно полезна напитка, която да превърнете в свой навик след събуждане

16.10.2021г. / 16 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

7. Допринася за отслабване.

Водата с лимон не е вълшебна отвара, с която да отслабнете, докато ядете каквото си пожелаете. Необходимо е спазване на диета, за да отслабнете. И въпреки това водата с лимон може да допринесе за отслабването, допълвайки усилията ви с тласък на метаболизма. Лимоните са пълни с фибри и вода, което увеличава усещането за ситост и ускорява метаболизма.

Кафе с лимон – за какво е полезно?

8. Алкализира тялото.

Много храни и напитки повишават киселинността в тялото. Високата киселинност е предпоставка за поява на възпаления, хронични заболявания, рак. За да алкализирате организма, пийте по една чаша вода с лимон всяка сутрин. Добрият алкално-киселинен баланс в тялото е важен за превенцията на диабет, затлъстяване, болест на Алцхаймер, които се свързват с различни възпаления.

9. Има прочистващи свойства.

Водата с лимон ускорява извеждането на токсините от тялото. Тя може да предотврати натрупването на мъртви клетки върху тъкани и органи. Допринася за извеждането на токсините от бъбреците, пикочната система, черния дроб.

Наистина ли водата с лимон помага в отслабването?

10. Има антибактериални и антивирусни свойства.

Лимоните имат антивирусни свойства благодарение на високата концентрация на витамин С в състава си. Те могат да допринесат за по-бързото оздравяване и за добрата превенция на вирусни инфекции и настинки.

11. Намалява слузта в гърлото и храчките.

Чаша вода с лимон сутрин преди закуска и преди кафето може да помогне за намаляване на слузта в гърлото. Лимоновата кора има свойството да потиска образуването на храчки и слуз.

Коментирай