Здраве и красота

5 ползи за здравето от чая от канела

Как да си го приготвите

17.11.2021г. / 10 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Чаят от канела допринася в контрола на кръвната захар

Канелата може да понижи кръвната захар. Тя е добър помощник в контрола на диабета и предиабета. В канелата се намират активни съединения, които действат, като подобряват чувствителността на клетките към инсулина. По този начин се намалява инсулиновата резистентност, а клетките използват глюкозата за енергия по-качествено.

Избелваща паста за зъби с канела

4. Чаят от канела спомага за усвояването на хранителните вещества

Чаят от канела играе и важна роля в усвояването на хранителните вещества в червата. Той подхранва полезните чревни бактерии и стимулира работата им. По този начин веществата от храната се усвояват по-качествено. В канелата се съдържат водоразтворими вещества, които се усвояват от организма много по-добре, когато са разтворени в гореща вода. Ето защо чаят от тази полезна подправка е толкова полезен.

Канелата помага при синдром на поликистозните яйчници

5. Чаят от канела хидратира

Тялото се нуждае средно от около 2 литра вода на ден. Много хора не пият достатъчно вода, а вместо нея пият подсладени и газирани напитки. Ако замените тези вредни напитки с чай от канела, той ще допринесе за добрата хидратация на тялото ви и ще ви зареди с полезни микроелементи и антиоксиданти.

Коментирай