Здраве и красота

10 неща, които можете да направите, за да забавите стареенето

Малки промени в начина на живот, които водят до големи резултати за здравето и кожата

28.12.2021г. / 10 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Тренирайте

Заседналият начин на живот води до влошаване на здравето. Обездвижването е враг не само на тънката талия, но и на цялостното здраве. За да се чувствате по-млади, енергични, в добра форма и със сияеща кожа, упражнявайте се редовно.

5 прости правила срещу стареенето

7. Ексфолирайте кожата

Ексфолирането на кожата 2 до 3 пъти седмично в зависимост от индивидуалните особености и нужди спомага за премахването на мъртвите клетки, наслагванията от себум и мръсотия, и стимулира образуването и деленето на нови кожни клетки. Това подпомага забавянето на стареещите процеси.

Свързани статии

8. Спете достатъчно

Сънят за красота не е мит. Ако редовно не си доспивате, лягате си късно, имате нередовен режим на сън, будите се често или имате неспокоен сън, всичко това се отразява на кожата и на целия организъм. Хроничната липса на сън води до ускоряване на стареенето. Най-малкото ще предизвика торбички под очите и тъмни кръгове, които ви правят да изглеждате по-стари.

Напитки, с които да забавите стареенето

9. Хидратирайте

Здравата, сияеща и млада кожа се нуждае от хидратация отвън и отвътре. Пийте повече течности. Използвайте хидратиращи и овлажняващи козметични или домашни продукти, за да помогнете на влагата да остане в кожата ви. Добре хидратираната кожа е здрава и млада.

10. Намалете стреса

Високите нива на стрес в организма ни разболяват и ускоряват остаряването. Те водят до повишен риск от възпаления, хронични заболявания, влошават вида и текстурата на кожата. За да преборите стреса или да намалите неговите нива в организма, занимавайте се с повече приятни дейности, разходки сред природата, тренировки, общуване с любими хора, хобита – всичко, което може да противодейства на напрегнатото ежедневие.

Коментирай