Здраве и красота

10 начина да отслабнете без тренировки

Възможно ли е това

06.01.2022г. / 09 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Пийте вода сутрин след събуждане.

Хидратирането веднага след ставане от сън е важно, за да стимулира организма и да ускори метаболизма. Пийте по една чаша вода на гладно сутрин преди закуска.

4 неща, които да правите всеки следобед за успешно отслабване

6. Увеличете приема на фибри.

Фибрите са засищащи и предпазват от рязко огладняване. Те намаляват нивата на кръвната захар, което допринася за контрола на теглото и предпазването от трупане на мастна тъкан. Наблегнете на храните, богати на фибри във всяко хранене за деня.

7. Винаги пълнете чинията си наполовина със зеленчуци.

За да увеличите приема на фибри без да товарите порцията си особено много с калории, запълвайте чинията със зеленчуци. Останалото място оставете за полезни протеини и здравословни мазнини.

3 съставки за отслабване, препоръчвани от диетолози

8. Взимайте предвид похапванията между храненията.

Често, когато се опитваме да отслабнем, се фокусираме само върху основните хранения, като не пресмятаме похапванията между тях, както и напитките. В много случаи именно те са капакът, който идва в повече и който се оказва причината за надвишаването на общия калориен прием. Ето защо може да не отслабвате въпреки усилията си. Не обвинявайте диетата си, а се вгледайте по-детайлно в това какво похапвате и пиете през деня.

Свързани статии

9. Използвайте по-леки варианти на готвене.

Сред по-леките варианти на готвене се нареждат варенето, задушаването на пара, печенето с малко мазнина, печенето на сгорещен въздух. Ограничете пърженето и печенето с изобилие от мазнина. Не забравяйте, че олиото и зехтинът са изключително калорични. Въпреки че зехтинът е една от най-полезните мазнини, само в 100 мл зехтин се съдържат над 800 калории, а това е изключително много.

10 съвета за отслабване, които всъщност наистина работят

10. Измервайте мазнините, които ядете.

Мазнините са много калорични, както споменахме. За да отслабнете е важно да сте наясно колко от тях приемате, но все пак не бъдете твърде рестриктивни и не ги изключвайте изцяло от менюто. Мазнините са нужни на организма, за да синтезира, активира и пренася хормони. Те имат много функции в тялото, затова просто бъдете нащрек колко приемате, но не ги изключвайте.

Коментирай