Здраве и красота

Терапии за коса с яйца

Подхранват, хидратират в дълбочина, съживяват косата и предотвратяват косопада

25.06.2023г. / 10 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Косата е вашата запазена марка. Тя е естественият ви натурален аксесоар, красящ лицето ви. С нейна помощ можете да станете още по-забележителни, стига косата ви да е в добро състояние. Красивата, жизнена, добре подхранена и лъскава коса е нещо, което неминуемо привлича погледите и дава самочувствие.

Защо да ядем варени яйца всеки ден?

Но косата се уврежда лесно, за съжаление. Слънчевите лъчи, атмосферните условия, боядисването, термичната обработка, стилизирането са само част от факторите, които правят косата накъсана, слаба, повехнала, с чупливи кичури. Косопадът е друг фактор, който може да отслаби косата и да отнеме от самочувствието ви.

Едно от естествените решения на всички тези и още проблеми, са яйцата. С помощта на различни терапии за коса с яйца можете да върнете блясъка и жизнеността на косата си.

Яйцата са изключително богати на жизненоважни хранителни вещества. Източник са на протеини, витамини, антиоксиданти, минерали, аминокиселини. Всички те допринасят за укрепването на космените фоликули, подпомагат спирането и намаляването на косопада, стимулират растежа на нови косми.

6 причини защо да закусвате яйца

Яйцата имат силата да помогнат на косата да върне блясъка си, жизнеността си, младия си и свеж вид. Те намаляват сухотата, предотвратяват накъсването и начупването на кичурите, потискат пърхота, хидратират в дълбочина и могат да играят роля на балсам. С помощта на яйцата можете да направите косата си по-обемна и податлива на стилизиране без допълнителни продукти.

Консумацията на яйца доставя всички тези полезни хранителни вещества за косата и организма отвътре. А употребата на различни терапии и маски с яйца отвън дава допълнителна мощ на косата.

Ето и няколко предложения за терапии с яйца за различни цели.

За по-добър растеж

5 лифтинг маски за лице с яйца

Разбийте един белтък с 2 чаени лъжици зехтин или разтопено кокосово масло. Нанесете върху скалпа. Масажирайте и разнесете по цялата дължина на косата. Оставете да подейства 15 минути. Измийте с мек шампоан. Правете това на всеки две седмици.

За увредена от слънцето коса

Ако косата е изгубила жизнения си блясък, особено в края на лятото и есента, станала е чуплива и накъсана от слънчевите лъчи и сухия въздух, направете терапия с един жълтък, 2 чаени лъжици мед и 2 чаени лъжици зехтин. Нанесете върху скалпа и разнесете по цялата дължина на кичурите. Масажирайте около 5 минути, след това оставете да подейства между 30 и 60 минути. Правете терапията веднъж седмично.

Супер полезни маски за лице с яйца

Свързани статии

За суха и чуплива коса, склонна към накъдряне

Сухата коса често е и къдрава, а това я прави много трудна за укротяване и управление. Можете да използвате терапия, с която да я подчините и да я изгладите. Използвайте един жълтък, разбит в половин чаша кисело мляко. Нанесете върху цялата дължина на косата, както и в корените. Масажирайте няколко минути. Това ще овлажни и успокои непокорните къдрици, ще подхрани косата, ще я направи дълбоко хидратирана и по-лесна за контрол.

Заздравяваща маска за нокти с жълтък

За безжизнена и повехнала коса

За да подхраните безжизнената коса, можете да си направите домашен балсам с жълтък, който ще я омекоти и овлажни. Пасирайте половин авокадо, добавете жълтък и 2 супени лъжици зехтин. Разбийте всичко много добре. Нанесете върху косата след измиването с шампоан. Оставете да действа 5 минути и изплакнете. Ще направи косата много бляскава.

Против пърхот

Яйцата имат много силни противовъзпалителни и антисептични свойства. Ще подхранват и допринасят в борбата с пърхота. Смесете един жълтък със сока от половин лимон. Разбъркайте много добре и използвайте като маска. Оставете да действа 30 минути. След това измийте с шампоан.

Какво се случва, когато ядете по 2 яйца на ден?

Коментирай