Здраве и красота

6 грижи при суха кожа около очите

За по-малко бръчки

21.02.2022г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

Кожата на околоочната зона е деликатна и много чувствителна. Сухото студено време или високите температури, неправилната грижа, нездравословното хранене, некачествена козметика и грим, както и някои кожни състояния, могат да доведат до нейната сухота. При явни дерматологични проблеми, консултацията със специалист не бива да бъде отлагана. Но как можем да подхраним сухата кожа около очите в останалите случаи? За да намалим и появата на бръчки?

Гел от алое вера

Алое вера е чудесно за хидратиране и овлажняване на сухата кожа на цялото лице. Смята се, че помага за синтеза на колаген чрез стимулиране на фибробластите, като по този начин намалява и появата на бръчки в околоочната зона (и не само). Алое може да ползвате като маска за очи, която да оставите да действа 10-15 минути и след изплакването да нанесете подходяща козметика.

11 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

Бадемово масло

Бадемовото масло е отлично за подхранване на сухата кожа, като има данни, че действа благоприятно и при кожни проблеми като екзема и псориазис. Него също може да добавяте към домашните маски за околоочен контур или да го комбинирате с други масла, да масажирате в зоната около очите и да оставите да действа така цяла нощ.

Серум за очи с масло от семена на шипки – при бръчки и торбички

Течен витамин Е

Този витамин е мощен антиоксидант, който спомага за синтеза на колаген. Също така намалява признаците на стареене, тъмните кръгове под очите, поддържа кожата здрава и подхранена. При добра поносимост може да го масажирате в околоочната зона и да го оставите да действа цяла нощ или да го добавяте към маски за околоочен контур.

Масло от авокадо

Маслото от авокадо е изключително подхранващо за суха и увредена кожа. Неговото локално приложение повишава синтеза на колаген, според западни проучвания. Може да го използвате в комбинация с други масла за масаж на околоочната зона.

Свързани статии

Мед

Хубавият мед е изключително хидратиращ и отличен омекотител и овлажнител, който поддържа кожата здрава, като предотвратява загубата на влага. Може да нанасяте на около очната зона самостоятелно като маска, да го комбинирате с жълтък, кисело мляко. Маската се оставя да действа 10-15 минути и след изплакването ѝ се нанася подходящ околоочен крем.

Масло от шеа

То често бива влагано в редица козметични грижи за лице и тяло. Много нежно и богато масло, което има хидратиращи, противовъзпалителни и овлажняващи кожата свойства. Може да го нанасяте с лек масаж около зоната на околоочния контур самостоятелно, в комбинация с витамин Е или други масла.

 

Коментирай