Здраве и красота

Серум за очи с масло от семена на шипки – при бръчки и торбички

За стегната и красива кожа

10.02.2022г. / 12 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кожата в областта на околоочния контур е изключително тънка и деликатна. В тази зона първите бръчки и признаци на стареене не могат да останат скрити. Умората, нездравословното хранене също оставят своя отпечатък под формата на тъмни кръгове, торбички, бръчки.

Хубавото е, че има някои прекрасни масла, които комбинирайки ги, можем да създадем свой уникален серум за кожата на околоочния контур, с помощта на който да възвърнем своя свеж вид и блясък на кожата.

4 етерични масла, които да включите в грижата за кожата

Какво ще кажете да поглезите кожата си с масло от семена на шипка, масло от жожоба и витамин Е?

Маслото от жожоба е известно със своите овлажняващи свойства, а маслото от семена на шипка е богато на витамини А и С. Тези два витамина не само стягат кожата, но и са чудесна грижа за по-сухите и зрели типове кожа. В комбинация тези две масла създават богата подхранваща грижа, текстура, която не е твърде тежка за кожата.

Натурален серум за лице с чаено дърво

Витамин Е е мощен антиоксидант, от който се нуждае нашата кожа. Той я подхранва в дълбочина и спомага за това кожните ни клетки да бъдат предпазени от оксидативния стрес.

Как да си приготвите подмладяващия серум за очи?

Ще ви бъдат необходими 10 мл масло от шипкови семена, 10 мл масло от жожоба и 5 мл течен витамин Е.

Свързани статии

В стъклена купа, която е подходяща за нагряване на високи температури, комбинирайте трите масла. Може да ги загреете на водна баня, за да могат да се свържат добре едно с друго или да ги поставите в микровълнова фурна за 15-20 секунди. След това разбъркайте добре, оставете да се охладят леко и прехвърлете серума в стъклено шишенце с капкомер или ролон.

Серумът се нанася в зоната на околоочния контур сутрин и/или вечер с леки масажни движения, без да се изплаква. Може да се ползва всеки ден или да се включва няколко пъти седмично, редувайки го с грижата за кожата около очите, която ползвате.

Ако усетите дразнене след нанасянето на серума, незабавно изплакнете и не го ползвайте.

Коментирай