Здраве и красота

Рецепти за парна баня за лице за всеки тип кожа

Разширяват порите, но едновременно подхранват, хидратират и детоксикират кожата

21.03.2022г. / 06 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Парата е чудесен начин да отворите порите на кожата и да я почистите в дълбочина. Парната баня омекотява кожата, подобрява кръвообращението, позволява на различни продукти за кожата, подхранващи и хидратиращи, да навлязат в дълбочина и да се абсорбират по-добре. Парната баня е чудесен начин да разкрасите кожата.

Парната баня за кожата може да бъде обогатена с подправки, билки, етерични масла, които да дадат на кожата още повече полезни вещества, от които тя има нужда.

Диета срещу запушени пори и мазна кожа

Какви са предимствата на парната баня за кожата?

Стимулира кръвообращението

Парната баня помага на кожата да се обогати с повече хранителни вещества и кислород, доставени чрез кръвообращението. Това спомага и за извеждането на токсините от нея.

Подготвя кожата за почистване

Отварянето на порите при парна баня е чудесен начин да подготвите кожата за почистване, което ще е по-дълбоко и качествено. По този начин се намалява и възпалението в нея.

Допринася за усвояването на веществата

Парната баня отваря порите на кожата, като позволява на веществата, с които ще подхраните кожата след това, да навлязат по-дълбоко в нея и да си свършат работата. По този начин и хидратацията на кожата е по-качествена.

Как да свиете разширените пори на кожата

Ето и няколко рецепти за обогатена с билки и етерични масла парна баня за всеки тип кожа.

Парна баня за мазна склонна към акне кожа

  • 3 капки масло от чаено дърво;
  • Няколко листа пресен босилек.

Напълнете малка тенджера с вода. В нея добавете съставките. Изчакайте да заври. Намалете котлона и поднесете лицето си над парата, като покриете главата с кърпа. Изчакайте няколко минути, докато кожата се запари добре. Тази баня помага на порите да се отворят, а добавките в нея намаляват възпалението и потискат секрецията на себум.

5 начина да свиете порите на кожата

Парна баня за нормална и смесена кожа

  • 1 супена лъжица листа от лавандула (може и сушена);
  • 3 капки масло от здравец.
Свързани статии

Отново смесете вода с посочените съставки в малка тенджера. След като заври направете запарка на лицето си под кърпа. Изчакайте да подейства 10-15 минути.

Парна баня за суха кожа

  • 2 чаени торбички с чай от лайка;
  • 2 капки масло от чаено дърво.

Вредни навици, които предизвикват запушване на порите

Тази парна баня има хидратиращ и енергизиращ ефект за сухата кожа, като овлажнява в дълбочина и премахва усещането за опънатост на кожата.

Коментирай