Здраве и красота

10 причини да спите голи

Защо голотата в леглото е полезна

31.05.2022г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Насърчава релаксацията и намалява тревожността. 

Стресът е навсякъде около нас в ежедневието. Той влияе на нервната система по всевъзможни начини, като повишава безпокойството, тревожността, прави заспиването трудно и може да предизвика неспокоен сън и чести събуждания. На сутринта ставате от леглото уморени сякаш не сте спали изобщо. Спането голи помага за релаксирането на нервната система, като намалява стреса в организма и подобрява съня. 

Вредно ли е спането с повече от една възглавници?

7. Може да повиши самочувствието ви. 

Звучи невероятно, но голотата в леглото може да ви помогне да се чувствате по-уверени в себе си. Ако свикнете редовно да си лягате голи без значение дали имате интимен партньор или не, това може да ви помогне да изградите позитивно отношение към тялото си. Хармонията и одобрението на собственото ни тяло помага изключително много за повишаване на самочувствието, като подобрява самооценката и спомага за практикуването на любов към себе си. 

8. Повишава либидото. 

Ако сте обвързани и си лягате без дрехи, това със сигурност влияе положително върху либидото ви. Голотата предразполага към интимност. Ако досега сте изпитвали известни затруднения в любовната игра, заспиването без дрехи може да ви помогне лесно да се справите с тях.  

Защо е полезно да спите с възглавница между краката?

Свързани статии

9. Метаболизмът ви може да се ускори. 

Либидото не е единственото нещо, което може да превключи на по-висока скорост. Обмяната на веществата също може да се ускори, ако привикнете да спите голи. Проучвания от 2011 година, публикувани в Sleep and Breathing показват, че лошият и недостатъчен сън се свързва с наднормено тегло и риск от затлъстяване. Ако не спите добре, метаболизмът се забавя, а усвояването на хранителните вещества се влошава. 

10. Състоянието на кожата може да се подобри. 

Спането голи има много предимства и много от тях са свързани именно със състоянието на кожата. Непосредственият допир на кожата до чистите чаршафи дава възможност на кожата да „диша“ свободно. Така се намаляват рисковете от различни инфекции, предизвикани от запаряване. Носенето на синтетични дрехи и пижами по време на сън, както и завиването с одеяла от изкуствени материи увеличава риска от изпотяване и задържане на болестотворни микроорганизми по кожата. 

Ползите за здравето от това да спите на лявата страна

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
0 rate up comment 0 rate down comment
кирчо ( преди 1 година )