Стресът, неправилното хранене, околната среда, начинът на живот като цяло е определящ за това доколко тялото ни е пълно с токсини. Умората, задържането на излишни течности, промяна в състоянието на косата и кожата, чести настинки, безсъние и други са само част от признаците, че тялото ни се нуждае от детокс.

Разбира се, не бива да чакаме да започнем да се чувстваме зле, за да се погрижим за неговия детокс. Етеричните масла са едно от средствата, с които можем да го направим.

Винаги когато си купувате такива, е важно да се консултирате със специалист, за да ви посъветва как най-безопасно да ги използвате. Вижте кои са едни от най-добрите етерични масла за детокс на тялото.

Масло от лимон

Цитрусовото масло е чудесно за детоксикация. За неговия освежаващ и регенериращ аромат се смята, че може да помогне да подобрим настроението си, ако се чувстваме потиснати, а също така е мощен антиоксидант. Лимонът е чудесен за премахване на свободните радикали, което го прави добър избор за подпомагане на черния дроб чрез процеса на детоксикация.

За маслото от лимон, както и за другите етерични масла, е важно да се ползва в комбинация с лосион, разреждащи масла като кокосово, масло от шея, макадамия и други. Добавете 1-2 капки лимоново масло към друго базово, кокосово например или малко количество крем за тяло и нанесете тази грижа с лек масаж в долната част на краката.

5 етерични масла за всеки ден

Масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула има успокояващ аромат, което го прави отличен избор, когато искаме да се отпуснем и да намалим стреса, главоболието, мигрената, депресията. Как може да се ползва? Единият от начините е да комбинираме 2 капки от маслото с друго базово и да масажираме в областта на китките, а вечер да нанасяме тази комбинация върху стъпалата преди сън.

11 етерични масла за кожа с по-малко бръчки

Масло от грейпфрут

Грейпфрутът има антивирусни, антисептични и диуретични свойства, а според западни проучвания може да помогне за намаляване на целулита. Обикновено се използва за подпомагане на лимфната и храносмилателната системи. Подобно на други цитрусови масла, свежият, ободряващ аромат на грейпфрут може да помогне за повишаване на енергийните нива и подобряване на настроението.

Може да добавяте от него към дифузера, както другите масла, към базови масла за масаж на тялото, към душгела си.

Още по темата

Масло от джинджифил

Джинджифилът е подправка, която добавяме не само към ястията си, но и към фрешове, чайове за успокояване на раздразнен стомах, при настинки, но и за детокс на организма. Етеричното масло от джинджифил може да се комбинира с други масла и да се прилага с лек масаж в областта на корема, гърба, ако са налице болки и неразположения. Може да се добавя и към дифузер, а за вътрешна употреба задължително се допитайте до специалист.

Масло от портокал

Още едно отлично масло за детокс на тялото, а и за подобряване на настроението, намаляване на стреса и повишаване на енергията. Можете да използвате етерично масло от портокал самостоятелно или в комбинация с други етерични масла във вашия дифузер или в комбинация с базови масла като грижа за кожата на тялото.