Здраве и красота

Пилинг маска за лице с морска сол, мед и масла

За красива кожа

28.06.2022г. / 05 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да бъде кожата на лицето и тялото ни красива и здрава, знаем че е важно периодично да я ексфолираме. За тази цел купуваме различни пилинги или си правим домашни. Днес в рубриката ни „Здраве и красота“ споделяме с вас един бърз пилинг, който може да оставите да действа и като маска на лицето.

Пилингът разбира се е подходящ и за кожата на тялото. Основната съставка в него е морска сол, за която знаем, че действа детоксикиращо на кожата. Друга ключова съставка е медът. Той е невероятно полезен за кожата ни, тъй като насърчава обновяването ѝ, овлажнява я и стяга.

Скраб с кафе и кокосово масло – чудо от природата за красива кожа

Медът съдържа глюконова киселина, алфа-хидрокси киселина, която помага за подобряване тена на кожата. Също така е богат и на антиоксиданти, които неутрализират увреждащите кожата ни свободни радикали.

Какво ще ви бъде необходимо, за да си направите тази пилинг маска за лице?

Свързани статии

В купичка комбинирайте 2 ч. л. нерафинирана морска сол, 1 супена лъжица хубав мед, 1 супена лъжица зехтин, като може да го замените с масло от авокадо или бадемово масло. Всичко се разбърква добре. Пилингът се нанася върху почистена и леко влажна кожа, с нежни въртеливи движения.

Масажирайте около минута – минута и половина, като по желание може да оставите да действа в рамките на 10-15 минути като маска. Изплакнете лицето си с вода и ако е необходимо нанесете подходяща козметика. Този пилинг може да правите 2-3 пъти месечно при добра поносимост на кожата.

Коментирай