Здраве и красота

10 комбинации с мед при тъмни кръгове под очите и подпухване

За повече красота

05.05.2023г. / 15 16ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тъмните кръгове и торбичките под очите са отражение на напредването на възрастта, нашите хранителни навици, начина по който се грижим за кожата си, гена, който носим и т. н. Ползваме подходяща козметика, посещаваме процедури при козметик, но не забравяме и за полезното действие на меда върху кожата.

Той е не само част от нашия хранителен план, но знаем, че приложен върху кожата спомага за нейното стягане, хидратация и намаляване на тъмните кръгове и подпухнали клепачи.

Вижте 10 идеи как може да поглезите кожата си с мед за повече красота.

1. Комбинация от сок от краставица и мед – Тази комбинация се нанася върху чиста и суха кожа. След 10 минути може да изплакнете и да нанесете подходяща козметика.

2. Лимонов сок и мед – Към 1 ч. л. мед добавете няколко капки лимонов сок. Комбинацията се нанася в зоната на долния клепач и се оставя да действа 10 минути. След изплакване нанесете подходящ крем.

3. Маска с мед и пасиран банан – Необходимо ви е малко парче от плода, към което да добавите 1-2 ч. л. мед. Маската се оставя да действа 15-20 минути.

4 витамина при торбички и тъмни кръгове под очите

4. Мляко и мед – За да намалите тъмните кръгове и подпухването на долния клепач, може да комбинирате меда както с кисело, така и с прясно мляко. Към 1 ч. л. мед добавете малко количество мляко. Нанесете маската и след 10-15 минути изплакнете. Без значение коя грижа ще изберете за вашата околоочна зона, винаги след изплакването ѝ нанасяйте подходяща козметика.

Как да стегнем кожата на горния клепач

5. Мед с пресен портокалов сок – Намалява петната и озарява погледа. Към 1 ч. л. мед добавете малко фреш от портокали. Може да потопите памучни тампони в тази смес, които да поставите в зоната на долния клепач. След 15 минути изплакнете.

Серум за очи с масло от семена на шипки – при бръчки и торбички

6. Мед и куркума – Една от най-добрите комбинации за красива и здрава кожа. Към 1-2 ч. л. мед добавете ½ ч. л. куркума. Маската се оставя да действа в рамките на 10-15 минути и след това се изплаква.

7. Витамин Е и мед – Тъмните кръгове не обичат витамин Е. Към 1 ч. л добавете 1 капсула витамин Е (разрязана). Оставете маската да действа 10-15 минути и изплакнете.

Свързани статии

8. Маска с мед, домати и лимонов сок – Намачкайте малко парче домат и добавете към него няколко капки сок от пресен лимон и 1 ч. л. мед. Оставете маската да действа 10-15 минути.

3 закуски за здрава и млада кожа

9. Мед и свежи ментови листа – Нарежете на много ситно свежи ментови листа. Толкова на ситно, че да се получи нещо като пюре от тях. Добавете малко мед и нанесете маската в зоната на долния клепач. След 10-15 минути изплакнете.

10. Мед и сок от картофи – Картофите не само облекчават подпухването на клепачите, но и намаляват пигментните петна. Към малко количество сок от картоф добавете мед. Разбъркайте и в получената смес може да потопите памучни тампони, които да приложите в зоната на долния клепач за 10-15 минути.

Снимка: istock