Здраве и красота

10-те най-големи врагове на косата

Кои са тихите убийци на косата

12.07.2022г. / 13 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Не предпазвате косата от слънцето. 

Когато става дума за слънцезащита основно наблягаме върху кожата. Косата обаче също се влияе от слънчевите лъчи и има нужда от UV-защита. Ако не използвате продукти за коса с UV-фактор, вие излагате косата на риск от изсушаване и всички последици от него. 

Как да направите косата блестяща с домашни средства

7. Не обръщате внимание на статичното електричество. 

Наелектризирането на косата не е обикновен козметичен и безобиден проблем, който просто ви дразни. Статичното електричество може да увреди косата, затова не трябва да го търпите и да не му обръщате внимание. Ако косата ви често се наелектризира, използвайте продукти с анти фриз ефект и такива, които намаляват наелектризирането. 

8. Боядисвате цялата коса всеки път. 

Важно е да оставяте косата си да се съвземе след боядисването. Не е необходимо да боядисвате по цялата дължина всеки път. Боядисвайте основно в корените, а боядисването по цялата дължина правете по-рядко, когато цветът се нуждае от опресняване. 

Домашни шампоани, от които косата расте неудържимо

Свързани статии

9. Използвате кокосово масло за тънка коса. 

Кокосовото масло е известно с невероятните си ползи за косата. Те обаче не важат за всеки тип коса. Например, тънката коса не е добър кандидат за прилагане на кокосово масло, тъй като то я утежнява още повече, прави я прилепнала, слегнала и без обем. Кокосовото масло е полезно за скалпа, но не толкова за косъма. 

10. Изобщо не разресвате косата. 

Ресането на мокра коса е вредно, но не по-малко вредна е липсата на всякакво разресване. Ако смятате, че увреждате косата си, като я решите, грешите. Разресването с подходяща четка и по внимателен начин спомага за подобряване на кръвообращението на скалпа, което стимулира растежа. Освен това по този начин се премахват падналите косми и се намалява риска от заплитането на кичурите. 

6 начина да накарате косата да се омазнява по-рядко

Коментирай