Лесен кето хляб
Необходими продукти:
- 1 ½ чаша бадемово брашно;
- 3 ч. л. сода за хляб;
- щипка сол;
- 6 яйца;
- ¼ ч. л. бакпулвер;
- 4 ч. л. масло.
Загрейте предварително фурната на 190 градуса. Намаслете тавичката, в която ще печете хляба. В голяма купа смесете брашното, содата и солта. Оставете настрани. Отделете жълтъците от белтъците. Смесете белтъците и бакпулвера. В отделен съд смесете маслото и жълтъците, след това към тях добавете сухите съставки, разбийте добре. След това добавете и сместа с белтъците, разбърквайте внимателно, за да запазите пухкавостта, която те ще придадат.
Изсипете сместа в тавичката за печене. Печете 30 минути. Проверете дали хлябът е готов, използвайки клечка за зъби.