Здраве и красота

8 продукта от френската козметика, с които да преобразим кожата на лицето си

Тайната на красотата на французойките е разкрита

03.08.2022г. / 10 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за изтънченост, стил, разкош, особено по отношение на визията, винаги се сещаме за Франция и прекрасните французойки. От модата, до грижата за красотата, през годините не спираме да се учим от тях. Как да бъдем по-женствени, грациозни, как да поддържаме красотата си.

За щастие в наши дни можем да си позволим да се погрижим за себе си по най-добрия начин, доверявайки се на различни френски марки в грижа за нашата кожа. Брандове, които са се доказали във времето с продукти, които забавят стареенето, които разкриват красотата ни и добавят вълшебни аромати по кожата ни.

Научно доказано е, че когато правим нещо хубаво за себе си, нивата ни на щастие се повишават, освен това не само се чувстваме, но и изглеждаме по-впечатляващо.

Как да добавим повече френски разкош в грижата за кожата си и какви продукти е добре да имаме в козметичната си чантичка?

 

                                                   

 Почистваща пяна за лице

Почистването на лицето в началото и края на деня не е за подценяване. Така подготвяме кожата си за следващата стъпка. Измиващите пяни са любим продукт на много дами. Леки, нежни, но абсолютно безупречни в премахването на следите от грим и другите замърсявания по кожата.

Лесни за ползване, те са един продукт, благодарение на който не само кожата ни е по-чиста, но и хидратирана (в зависимост от съставките, които съдържа продуктът), намалява се рискът от запушване на пори, появата на пъпки. Дали французойките използват почистваща пяна за лице? Не се съмнявайте!

Основа за фон дьо тен

Преди да поставим върху кожата си фон дьо тен, има няколко стъпки, които са от изключително значение за здравето и красотата на кожата на лицето ни. От тях до голяма степен зависи колко дълготраен ще е гримът ни, дали ще можем успешно да прикрием някои несъвършенства по кожата, като омазняването и нежеланото лъщене.

Основата за фон дьо тен е една от тях. Благодарение на нея кожата е сияйна, но не и мазна, а матирана. Гримът се нанася много по-добре. Хубавото е, че такива продукти обикновено могат да се нанасят самостоятелно или след редовната грижа за кожата. Основата за фон дьо тен винаги е гаранция за един добър резултат, особено ако е съобразена с нуждите на кожата ни и съдържа съставки, които ѝ помагат да подобри състоянието си.     

 

Крем за околоочен контур                                                                             

Очите винаги издават, когато не сме си отпочинали добре или сме прекалили с консумацията на някои не толкова полезни храни, предизвикващи подпухване. Тъмни кръгове, торбички, фини линии. Имаме нужда от малко френски разкош с хиалуронова киселина и други уникални съставки, за да намалим тяхната видимост, да подобрим състоянието на вече появилите се фини линии, както и да намалим появата на нови. Кремът за околоочен контур е нещо, което задължително трябва да присъства в нашата козметична чантичка.

Пилинг крем

Премахването на мъртвите кожни клетки е от съществено значение за красотата и здравето на нашата кожа. Намалява се запушването на порите, текстурата на кожата се изравнява, тенът се озарява, фините линии са по-малко видими. Пилингът ни помага да имаме по-младежки и свеж вид. Той може да се постигне с различни продукти, но определено нежните пилинг кремове са чудесно решение за вечерна грижа. Кожата е не само подхранена, но ексфолирането се случва по един много деликатен начин, без да има неприятно лющене.

Нощна маска за лице    

Един любим ритуал, който не се съмнявайте, че и французойките ползват. Нощните маски за лице са чудесни, тъй като в няколко дни от седмицата можем с тях да заместим нощния крем. Докато тялото се възстановява от динамичното ежедневие, нощните маски се грижат за възстановяване на нашата кожа. На сутринта се събуждаме видимо по-свежи, кожата е подхранена. Важно е да избираме продукти, които са обогатени с различни екстракти, масла, витамини.

 Подмладяващ серум за лице 

Ако все още не сте добавили към вашия козметичен сет този продукт, не се колебайте да го направите. Той е сред фаворитите ни. Серумите за лице определено са суперпродукт за кожата. Хубавото е, че можем да намерим онзи продукт, който да отговаря на нуждите на нашата кожа.

Някои са разработени в посока забавяне стареенето на кожата, други хидратират в дълбочина, има серуми с пилинг ефект, серуми специално за зоната около очите и т. н. В зависимост от продукта, можем да нанасяме нашия серум един или два пъти на ден, а положителният резултат и видимите ефекти от използването, никога не закъсняват.

 Маска за околоочната зона

Още един уникален и много любим продукт са маските за зоната около очите. Там кожата е много фина и първите бръчки обикновено се появяват точно в тази област. Някои маски за лице не са подходящи за нанасяне около очите, затова ползваме маски за околоочната зона.

Защо толкова много ни харесват? Благодарение на уникалните съставки, които се влагат в такива продукти, кожата е мигновено подхранена. Фините линии са по-изгладени. Има околоочни маски, които действат не само срещу стареенето на кожата, но и срещу други несъвършенства като торбички, пигментни петна, тъмни кръгове, правят кожата по-здрава.

Тониращ крем

Някои дами ги предпочитат пред пудрата или фон дьо тена или в комбинация с тях. Тониращите кремове са леки като текстура. Вече почти няма продукт, който да не е със слънцезащита, което е важно, когато искаме да намалим риска от пигментни петна. Тониращите кремове може да са обогатени с витамини, масла, екстракти, които се грижат кожата да е подхранена, защитена от оксидативния стрес.

С няколко уникални продукта можем бързо да разкрасим кожата на лицето си. Това е дългосрочна инвестиция в нейните здраве и красота, както и в нашето самочувствие. Тайната на красотата на французойките е разкрита.

Снимки: notino.bg

 

 

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати