Здраве и красота

Хитри трикове за премахване на черни точки от носа

Гладка и нежна кожа за няколко минути

06.01.2023г. / 09 52ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Черни точки могат да се появят на много места по кожата, но най-често се появяват по носа. Там са и най-видими. Това може да понижи самочувствието ви, а чопленето им може да предизвика и възпаления. Затова опитайте някои трикове, с които можете да се отървете от черните точки по носа без следа, а кожата ви ще остане гладка и мека.

Домашни средства за премахване на черни точки

Скраб с паста за зъби

Единственото, което ви трябва е мека четка за зъби и малко паста за зъби. Нанесете малко зрънце паста върху четката. Втривайте с кръгови движения в засегнатата зона за около 2-3 минути, като не натискате прекалено силно, но и не твърде леко, за да има ефект. Изплакнете с хладка вода.

Маска с активен въглен

Активният въглен е прекрасно средство да почистите черните точки и да намалите възпаленията по кожата.

За да си направите маска с активен въглен, смесете ½ чаена лъжичка активен въглен на прах с малко вода. Нанесете с кръгови движения по носа, като търкате с лек натиск. Оставете да подейства за още 20 минути, след което изплакнете с хладка вода.

Домашни маски за премахване на черни точки

Желатинова маска

Маската с желатин е много полезна за кожата. Желатинът съдържа концентриран колаген, който има антистареещи и подхранващи свойства, намалява бръчките и възпаленията по кожата, контролира себума.

За да си направите маска с желатин смесете 2 супени лъжици желатин на прах с 4 супени лъжици прясно мляко. Разбъркайте добре и нанесете върху кожата на лицето, като наблегнете на носа. Оставете да подейства 30 минути и изплакнете с хладка вода.

Утайка от кафе

Скрабът с кафе е страхотно средство да се отървете от черните точки. Необходими са ви 1 яйце, ¼ чаша утайка от кафе и парче кухненска хартия. Смесете разбитото яйце с утайката от кафе, като разбъркате добре. С помощта на кухненската хартия нанесете получения скраб върху носа с кръгови движения. Може да използвате тампон за грим, а може и да го направите с пръсти. След това изплакнете с хладка вода.

Лесен метод за премахване на черни точки

Маска с банан

Необходими са ви 1 намачкан банан, 1 жълтък, 1 чаена лъжица зехтин. Смесете всичко в блендер или с преса за картофи, за да получите гладка паста. Нанесете с кръгови движения върху носа и зоните, засегнати от черни точки. Масажирайте няколко минути, след това оставете маската да действа за още 20 минути. Изплакнете с хладка вода.

Коментирай