Здраве и красота

Ефективни природни методи срещу акне по гърба

Как да намалите възпаленията в кожата, причинени от акне

09.08.2023г. / 09 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Акнето по гърба е често срещан проблем, който може да попречи на самочувствието ви и да ви накара да се въздържате от носене на някои от любимите си модели дрехи. То може да се разпространи и по деколтето, което прави нещата още по-неприятни.

Какво предизвиква акне по деколтето?

За щастие има някои прекрасни природни начини да се справите с този така неприятен проблем. Чрез силата на природните продукти можете да повлияете положително върху състоянието на кожата, да потиснете възпаленията в нея и да намалите появата на нови пъпки.

Кои са някои от най-ефективните природни методи в борбата с акнето по гърба?

Сода за хляб

Содата за хляб има алкален характер. Тя потиска повишената киселинност в кожата при акне. Има ексфолиращ ефект и ефективно премахва мъртвите кожни клетки, мръсотията и остатъците от себум, запушващи порите.

Смесете сода за хляб с малко вода, така че да се получи гъста паста. С кръгови движения втрийте в кожата, като масажирате леко. Содата има противовъзпалително действие, което потиска растежа на бактерии в кожата и намалява симптомите на акне.

Овесени ядки

Използвайте стрити или фини овесени ядки, за да си направите ефективен ексфолиант против акне по гърба. Овесът има свойството да контролира себума и да намалява секрецията на мастните жлези, което е важно за контрола на акнето.

5 начина да се отървете от акнето по дупето

Смесете малко овесени ядки с гореща вода. След като набъбнат, отцедете излишната вода и ги оставете да изстинат. Добавете малко мед и сок от лимон. Разбъркайте добре и нанесете отново с кръгови движения върху засегнатите зони.

Свързани статии

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е много полезен в контрола на акнето по гърба. Въпреки че е богат на оцетна киселина, ябълковият оцет всъщност има алкализиращ характер, който балансира pH-то на кожата.

Смесете половин чаша оцет с половин чаша вода, за да не е така агресивен за кожата. Втрийте с памучен тампон в кожата. Оставете да подейства 10 минути и изплакнете с хладка вода.

Етерично масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има много силни противовъзпалителни свойства. То е прекрасно природно средство против акне по гърба, деколтето и лицето. Има силни успокояващи кожата свойства, ефективно е в потискането на себума и намалява възпаленията.

8 причини за акне при възрастни

Нанесете малко масло от чаено дърво с памучен тампон и втрийте в кожата с кръгови движения. Не отмивайте, оставете да попие добре, по възможност за през нощта.

Коментирай