Здраве и красота

11 трика за намаляване на безпокойството

Направете нещо креативно

10.08.2023г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Няма човек, който понякога да не изпитва тревожност. Безпокойството в повечето случаи е продиктувано от определени фактори. Ако не успеем да се справим с него, то става дългосрочно, което означава, че стресът малко по малко ни превзема. Хубавото е, че има някои трикове, които биха могли да ни помогнат да намалим напрежението. Вижте някои от тях.

1. Опитайте дихателни упражнения. За дълбоките вдишвания и издишвания е известно, че помагат за релаксацията.

2. Опитайте медитация. Има много начини за медитация, така че трябва да намерите този, който работи най-добре за вас. Осигурете си място, на което за поне 5-10 минути никой да не ви безпокои. Така ще разтоварите ума си от напрежението.

3 картини разкриват какво да промените до края на годината за повече щастие

3. Отидете на разходка. Ходенето е прекрасен начин за успокояване на ума, особено ако е сред природа.

4. Направете нещо креативно. Може да посетите място за рисуване на керамика, да си купите книга за възрастни за оцветяване и т. н.

5. Отдайте се на градинарство. То е добра терапия при стрес. Ако нямате собствена градина, купете си цветя и ги засадете. Това отново е докосване до природата.

Най-добрият начин да постигнете желанията си или как работи аскезата

6. Слушайте релаксираща музика, може и класическа. Този вид терапия работи особено добре преди лягане, за да ви помогне да заспите.

7. Купете си книги с цитати, вдъхновения. Те винаги ни зареждат с повече положителна нагласа.

8. Говорете с близък приятел. Това също може да помогне за намаляване на нашето безпокойство.

Какво означава, ако често виждате ангелското число 8?

9. Движете тялото си и танцувайте. Ако често изпитвате безпокойство защо не помислите да се запишете на клас по танци? Танцуването е забавно, ако пък нямате време или изпитвате някакъв вид срам, танцувайте у дома, когато сте напрегнати.

Свързани статии

10. Вземете релаксираща вана или ако нямате такава, посетете сауна. Ако разполагате с вана, не забравяйте за ароматни масла, които може да добавите към нея. Сауната също действа отпускащо на тялото, емоциите. Добра идея е и да посетите бюти салон, където да ви направят един релакс масаж на тялото.

11. Яжте здравословни храни. Може и да не ви се вярва, но храните и напитките, които консумираме, могат да окажат влияние върху нашето настроение и ниво на стрес. Ето защо, особено в моменти на безпокойство, не прибягвайте до калорични храни и чаша алкохолна напитка, а се хранете балансирано и здравословно.

Коментирай