Здраве и красота

Как да стегнете корема без упражнения

Полезни хитрини за стегнат и плосък корем без коремни преси

05.09.2023г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Упражненията за корем са един от най-успешните начини да го стегнете и да оформите мускулите му. Но пък съвсем не е единственият начин да се сдобиете с плосък корем. Има много други начини да въздействате върху коремната стена, като я направите стегната, гладка и плоска. 

6 упражнения за плосък корем вкъщи

Как да стегнете корема без упражнения?

Пийте повече вода 

Пиенето на достатъчно течности е от огромно значение за контрола на теглото и постигането на плосък корем. Добрата хидратация влияе на метаболитните процеси, подобрява състоянието на мускулите и спомага за нормалния пренос на вещества в тях. Това ги прави натурално по-стегнати и предпазва от трупане на коремни мазнини. 

Бъдете внимателни с храненето 

Количеството и вида на храната, която консумирате, са от голямо значение за това да постигнете плосък корем, а и да контролирате теглото си. Някои храни имат склонността да подуват корема, други са източник на прекалено много мазнини и излишни калории. 

Някои зеленчуци съдържат огромно количество фибри и въглехидрати, които подуват. Сред тях са кръстоцветни, бобови. Млечните продукти също подуват, освен това са източник на прекалено много мазнини и калории. 

Включвайте пробиотични храни в диетата 

Естествените пробиотици са важни за регулирането на перисталтиката на червата. Това намалява подуването, помага за плосък корем, потиска газовете и дискомфорта. Кисело мляко, ферментирали храни, туршии са само част от най-богатите на пробиотици храни, които помагат за плосък корем. 

3 упражнения за страничната част на корема

Ходете пеша редовно 

Ходенето пеша е един от най-добрите начини да стегнете корема, а и всички останали мускули. Това е най-естественото движение, за което тялото е създадено – възползвайте се от този факт. Ако тичането и джогингът не са вашият любим начин да тренирате, ходете пеша. 

Свързани статии

Избягвайте дъвченето на дъвка 

Дъвченето на дъвка подува корема. В стомаха се отделят храносмилателни ензими, защото организмът очаква в него да постъпи храна, което така и не се случва. В резултат се получава подуване и усещане за тежест, което пречи на красивия вид на плоския ви корем. 

Постарайте се да регулирате изхождането 

Редовното ходене до тоалетна е много важно за намаляване на коремните мазнини, редукция на теглото и видимо регулиране на подуването на корема. Спортувайте, пийте много вода, яжте пробиотични храни и такива, богати на фибри, за да стимулирате ежедневното изхождане. 

11 съвета за топене на коремните мазнини

Намалете стреса 

Високите нива на стресови хормони причиняват подуване на корема и създават условия за трупане на коремни мазнини. Кортизолът е един от главните виновници за това. Ако се постараете да намалите цялостно стреса в тялото си, не само ще се сдобиете по-лесно с плосък корем, но и ще подобрите общото здравословно състояние и теглото. 

Коментирай