Здраве и красота

Мощни билки, които потискат апетита и помагат за отслабване

Включвайте ги редовно в храненето, за да намалите теглото без глад

12.09.2023г. / 15 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повишеният апетит може да е огромна пречка за постигане на мечтаната фигура. Ако имате нужда да отслабнете, но се борите с апетита си, задачата става още по-трудна. Когато се храните с повече калории от необходимото или от това колко изгаряте, отслабването е невъзможно.

Каквато и диета да решите да приемете за свой начин за отслабване, ако в нея приетите калории надвишават изразходваните, отслабването е невъзможно.

Храни и напитки, които повишават апетита

Има много хранителни режими, които обещават бързи и ефективни резултати без гладуване. Сред тях са нисковъглехидратната, кетодиетата, високомазнинните и високопротеиновите режими. Но при тях същото правило е в сила – ако прекалявате с приетите калории, ефектът на отслабване би бил временен.

Една от най-добрите стратегии за отслабване е потискането на апетита. Така ще ви е по-лесно да следвате избрания от вас хранителен режим, без да изпитвате глад.

Има някои билки с много мощно действие в потискането на апетита. Можете да се обърнете към тях за помощ директно от природата.

Кои са най-полезните билки за потискане на апетита, които помагат за отслабване?

Шафран

Шафранът е една от най-скъпите билки в света. Събирането на реколтата му е много трудно и изисква изцяло човешки труд без възможност за механизация. Шафранът обаче заслужава да присъства в менюто ви, защото има изключителни свойства в потискането на апетита. Той може да ви е от полза в усилията за отслабване, ако го включвате редовно в ястията си.

Лесни начини за потискане на апетита

Лют червен пипер

Лютият пипер съдържа активното вещество капсаицин, което придава лютия му вкус. Той има няколко важни свойства – да потиска апетита, да ускорява обмяната на веществата и метаболизма, да повишава вътрешната телесна температура, което е предпоставка за топене на мазнини.

Свързани статии

Зелен чай

Зеленият чай е още една прекрасна билка, която има свойството да допринася за отслабването. Редовното пиене на зелен чай в горещо или студено състояние потиска апетита, ускорява изгарянето на мазнините и е страхотен помощник в намаляването на телесното тегло.

Йерба мате

Йерба мате е по-малко позната билка, която обаче има също толкова завидни свойства в потискането на апетита. Можете да си приготвяте отвара или чай от йерба мате всеки ден. Пийте я сутрин на гладно и вечер преди хранене за най-добри резултати в потискането на апетита и повишаването на обмяната на веществата.

Апетитът издава кои витамини и минерали ни липсват

Джинджифил

Джинджифилът е невероятна билка, чийто корен можете да използвате по много начини – в прясно състояние, като добавка към ястия, салати, сосове, дресинги, в напитки, като отвара или чай. Джинджифилът има свойството да укрепва имунната система. Съдържа антиоксиданти и активни вещества (гингерол), които придават пикантния му рязък вкус, но и ускоряват метаболизма и потискат апетита.

Коментирай