Здраве и красота

Маски за красива и здрава кожа с грозде

Против бръчки, за дълбоко подхранване и стегната кожа

23.09.2023г. / 06 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Гроздето е един от най-вкусните, сочни и сладки плодове. То притежава изобилие от витамини и минерали, ценни и полезни за организма. Но гроздето е много подходящ продукт и за кожата. Антиоксидантите и микроелементите в него го правят невероятен продукт, с който да си приготвите маски за красива и сияеща, здрава кожа.

7 чудодейни маски за лице

Сезонът на гроздето е в разгара си, затова се възползвайте от многообразието на този сезонен плод и се погрижете за кожата си.

Ето няколко рецепти за маски с грозде за красива и здрава кожа.

Маска с грозде и мед

Бялото грозде без семки е прекрасно за приготвянето на маска. То е сочно, богато на водно съдържание и изобилие от антиоксиданти. Медът има противовъзпалителни и антибактериални качества. Всичко това вкупом допринася кожата да бъде по-здрава, мека, жизнена и еластична.

Смесете 1 супена лъжица мед с няколко смлени намачкани зрънца грозде. Премахнете отделената от тях ципа и разбъркайте много добре, докато се смесят до хомогенна консистенция. Нанесете върху чиста подсушена кожа. Оставете маската да действа 30-40 минути и изплакнете без измиващ продукт, само с хладка вода.

Маска с грозде, киви и кисело мляко

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която има просветляващи и избистрящи тена качества. Тя действа като естествен обновяващ серум за клетките на кожата, като стимулира обновяването и възстановяването им.

Маски за лице с куркума – дар от природата за сияйна кожа

Кивито съдържа огромно количество витамин С, който е мощен антиоксидант, борещ се със стареещите и възпалителните процеси в кожата.

За да си направите маска за лице с тези съставки, смесете няколко зрънца бяло грозде, предварително смлени и с отстранена ципа, 1 супена лъжица кисело мляко и половин киви. Намачкайте всички съставки заедно, докато се получи гладка смес. Нанесете върху лицето за половин час, след което изплакнете с хладка вода.

Маска с грозде, заквасена сметана и овесено брашно

Овесът съдържа много ценни протеини и подхранващи вещества за кожата. Смелете една шепа пълнозърнест овес в блендер. Смесете го с няколко смлени зрънца грозде без ципа, 1 супена лъжица заквасена сметана и разбъркайте добре.

5 маски за лице за есенна грижа за кожата

Нанесете маската върху чиста подсушена кожа и оставете да действа 30 минути. Измийте с хладка вода. Маската има мощен антистареещ ефект, намалява фините линии и забавя появата на бръчки.

Коментирай