Здраве и красота

3 ексфолианта за гладка и красива кожа

Накарайте кожата си да сияе

26.10.2023г. / 10 00ч.
Илияна Николова
3 ексфолианта за гладка и красива кожа

Ексфолирането на кожата е много важно, за да се ускори обмяната на кожните клетки, да се подобри текстурата на кожата, да се стимулират оздравителните процеси в нея, като крайният резултат е забавено стареене, блясък и красота. 

За да се погрижите за кожата си с подходящите ексфолианти е най-добре да се обърнете за помощ към природата. С някои натурални съставки можете да си направите страхотни домашни ексфолианти за красива, нежна, гладка и млада кожа. 

Ето и 3 примерни рецепти. 

Лавандула, морска сол и масло от гроздови семки 

За да си приготвите ексфолиант за гладка и нежна кожа са ви нужни половин чаша едра морска сол, ¼ чаша масло от гроздови семки и 2 супени лъжици масло от лавандула. 

Разбъркайте добре сместа и втрийте в мокра кожа под душа. Масажирайте в продължение на няколко минути. Ексфолиантът е подходящ за всяка зона на кожата освен лицето. 

След като сте масажирали няколко минути с кръгови движения, изплакнете. Не е нужно да измивате със сапун или душ гел. 

Свързани статии

Банан, захар, ванилия и канела 

Намачкайте 3 много добре узрели банана. Добавете към тях половин чаша захар, 1 супена лъжица ванилия и 2 щипки канела. Разбъркайте добре сместа и нанесете отново с масажиращи движения върху мокра кожа под душа. 

Масажирайте в продължение на няколко минути кожата по цялото тяло. След това само изплакнете без отмиване. 

Лимон, розмарин и кокосово масло 

Изцедете сока от 2 лимона. Смесете ги с ¼ чаша етерично масло от розмарин и разтопете ¼ чаша кокосово масло. Смесете всички съставки и разбъркайте добре. 

Нанесете ексфолианта отново с кръгови масажиращи движения, като разнасяте по цялата кожа. Масажирайте в продължение на няколко минути. След това изплакнете без отмиване. 

Коментирай