Здраве и красота

4 причини да използваме масло от сандалово дърво за кожата

Как да го използвате за красота без бръчки

17.01.2024г. / 06 00ч.
Илияна Николова
4 причини да използваме масло от сандалово дърво за кожата

Етеричните масла могат да дадат изключително ценни вещества на кожата, да я направят мека, сияеща, здрава и да забавят стареенето. Именно такива ползи притежава маслото от сандалово дърво. Освен че мирише невероятно, то може да допринесе за подобряването на състоянието на кожата, да върне сиянието ѝ и да намали видимостта на бръчките

Защо маслото от сандалово дърво е полезно за кожата? 

Помага срещу акне 

Маслото от сандалово дърво има много мощни противовъзпалителни свойства. То притежава антимикробни и антибактериални активни вещества, които потискат растежа на бактериите, оставят усещане за свежест и чистота, намаляват секрецията на себум и спомагат за отстраняването на мъртвите кожни клетки. 

Срещу различни възпаления и ухапвания от насекоми 

Отново благодарение на противовъзпалителните си вещества маслото от сандалово дърво облекчава ухапвания от комари, пчели, акари и други насекоми. Може да помогне също при кожни алергични реакции, тъй като намалява сърбежа, паренето и зачервяването. 

Свързани статии

Против бръчки 

Едно от най-ценните предназначения на маслото от сандалово дърво е свойството му да забавя стареенето. Прилагането му върху кожата заличава видимостта на бръчките и фините линии, стимулира обновяването на клетките и регенерацията им. Благодарение на високата концентрация на антиоксиданти, маслото от сандалово дърво е един от най-добрите натурални избори против бръчки. 

При суха кожа

Маслото от сандалово дърво има прекрасни свойства и по отношение на омекотяването и хидратирането. Това го прави много полезно при суха кожа, особено през есента и зимата. Редовното му нанасяне омекотява дори загрубяла кожа на петите и стъпалата. 

Най-хубавото е, че можете да комбинирате маслото от сандалово дърво с различни здравословни за кожата продукти, като мед, розова вода, канела, куркума, жълтък, белтък, лимон, кокосово масло, масло от ший. Различните комбинации с тях правят кожата истински здрава, жизнена и млада. 

Коментирай
Здраве и красота