Здраве и красота

Вълшебна смес с лимон и мед при киселини

Помага за добро храносмилане и отслабване

03.04.2024г. / 15 24ч.
Илияна Николова
Вълшебна смес с лимон и мед при киселини

Лошото храносмилане може да предизвика киселини. Рефлуксът може да е изключително неприятен проблем, който не само оставя горчив вкус в устата, но може да е придружен от пареща болка в корема и гърдите, да навреди на тъканите в хранопровода и устната кухина. 

За да се справите с лошото храносмилане и киселините, можете да се възползвате от мощта на природните продукти, имащи свойството да потискат киселините и да подобряват храносмилането. 

Лимонът, джинджифилът и медът са именно такива природни продукти, които могат да ви помогнат. 

Лимонената киселина облекчава рефлукса. Въпреки че е киселина и на пръв поглед изглежда сякаш една киселина не може да неутрализира друга, в случая стомашните киселини, това не е така. Лимоните имат алкализиращо действие и именно заради това те неутрализират стомашните киселини, намаляват секрецията им и помагат да се ограничи връщането им в хранопровода и устната кухина. 

Джинджифилът има мощни противовъзпалителни свойства. Той потиска възпаленията във всички тъкани, включително в храносмилателния тракт. Въпреки острия си и леко лютив вкус, джинджифилът е ефективен в потискане на болката и паренето. Той е прекрасно средство против гадене, повръщане, рефлукс. Стимулира храносмилането и правилното усвояване на хранителните частици. 

Медът също е известен като природен антибиотик. Той има противовъзпалителни свойства, не дразни стомаха, стимулира храносмилането и помага за потискане на киселините. 

Свързани статии

Как да си направите вълшебна смес против киселини с тези чудесни съставки?

Изстискайте сока от два лимона. Настържете 50 г пресен джинджифил, като предварително сте обелили кората му. 

В тенджера на среден огън загрейте 500 мл вода. След като кипне, свалете от котлона. Добавете в нея джинджифила и лимоновия сок. Разбъркайте много добре и оставете да изстине леко. 

След това прибавете меда, разбъркайте и оставете да изстине напълно до стайна температура. Прецедете течността. Изпийте сместа на два пъти – сутрин и вечер на гладно. 

Правете тази смес всеки ден и приемайте по два пъти поне 30 минути преди хранене за най-добри и бързи резултати. 

Коментирай