Здраве и красота

Домашен еликсир за растеж на косата

С него ще намалите косопада

07.05.2024г. / 16 02ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако искате да подобрите състоянието на косата си и да стимулирате растежа ѝ, опитайте следния трик.

Подхранете косата си и ѝ осигурете овлажняващо подхранване с вода за изплакване, на базата на оризова вода и мед. Оризовата вода съдържа аминокиселини и компонент, наречен инозитол, който помага за укрепване на корените и възстановяване на увредената коса. От друга страна, медът е емолиент и има антиоксидантни свойства, което овлажнява косата и намалява накъсването, той има и антибактериални свойства, като предпазва от инфекции.

Свързани статии

Ето какво ще ви трябва, за да си приготвите този домашен еликсир – 1 супена лъжица мед ; ½ чаена чаша ориз; вода.

Добавете една чаша вода към половин чаша ориз. Оставете да престои поне два часа. Загрейте една чаша вода и мед към нея, разбъркайте добре. Оставете сместа да се вари 5-10 минути. Прецедете оризовата вода. Добавете медената вода към оризовата вода. Вашият измивен еликсир за коса е готов!

Можете да измиете косата си по обичайния начин, като използвате по-топла вода, за да отворите порите на скалпа, това ще позволи по-добро усвояване на изплакването на косата. Нанесете еликсира за изплакване, като започнете от корените и след това по дължината на косата. Изчакайте 10-15 минути и отмийте.

Ако желаете, можете обаче да пропуснете измиването и да оставите косата си да изсъхне. Използвайте тази смес поне веднъж или два пъти седмично след измиване на косата.

Свързани статии

Коментирай