Здраве и красота

5 прически, които ще са хит през 2024

Натуралните нюанси са топ тенденция 

11.01.2024г. / 12 30ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Новата година идва с желание за обновление и един малко по-различен поглед над нещата. Ако искате да стартирате свежи и заредени с енергия, можете да започнете като промените нещо в себе си. А защо да не бъдете смели и да промените малко прическата си?

В следващите редове ще ви открехнем кои са последните тенденции според стилистите

Коса като кадифе 

Здравата, блестяща коса наподобява луксозни тъкани като кадифе и коприна. Те имат лъскав блясък и са подвластни на движението. По същество третирането на косата ви като луксозна тъкан може да подобри външния ѝ вид, независимо дали става дума за добра грижа за косата у дома или боядисване в професионален салон. През 2024 г. тенденцията ще се развие и ще включва неземни преливащи се пигменти. Известните дизайнери продължават да подкрепят тази тенденция и виждаме знаменитости, които не се стесняват да изпитат магията на косите в преливащи тонове.

Свързани статии

Мини боб 

От известно време коафьорите проявяват склонност към по-къси дължини. Това означава, че много повече от нас – „обикновените хора“ ще станат по-смели, посещавайки любимия си салон, избирайки прически като „мини боб“. Тази дължина е някъде между скулите и линията на челюстта. „Подобрете късите прически тип „боб“, като комбинирате меки и смели елементи, позволявайки разнообразни опции за оформяне“, това споделя Джейсън Крозиер, артдиректор на известна верига салони за красота. Той препоръчва да експериментирате с прически, които могат да бъдат омекотени с вълни и къдрици или да се носят супер елегантни. „Мини бобовете могат да са нещо средно между смел и мек външен вид. Това подчертава тяхната адаптивност към различните поводи“, казва той.

Свързани статии

Естествени тонове 

Вариантите на русото и медното доведоха до някои драматични трансформации на косата тази година, но през 2024 г. ще видим масово завръщане към нашите „естествени“ корени. „Виждам много клиенти да се връщат към естествения си цвят или близък до него“, споделя фризьорът Грегъри Ръсел (коафьор на звездите), който отбелязва подем в финия, но стратегически разположен балеаж. „Независимо дали добавяте повече измерение към русите тонове или пък ставате брюнетка, цветът, който изисква минимална поддръжка е печелившата стратегия“, добавя фризьорката Рена Калхун. Все пак тоновете ще продължат да са по-топли, а не по-студени, което е продължение на миналогодишните „по-препечени“ нюанси. 

Натурална грижа за коса 

Считайте 2024 г. за годината на здравата коса, от корена до върха! В допълнение към по-нежните процедури за стилизиране, фризьорката Лейси Редуей очаква повишаване на интереса към грижата за скалпа. „Въпреки че абсолютно си заслужава да имате подръка страхотни продукти за оформяне на косата си, те могат да причинят натрупване, което запушва порите на скалпа ви“, обяснява тя. Здравето на скалпа е нещо, на което трябва да обърнем по-голямо внимание. Фокусът върху здравето на косата не трябва да означава да пожертвате стилната си прическа. Не забравяйте, че в последно време има много нови техники и усъвършенствани продукти за създаване на текстура и форми на косата, които не ви задължават да използвате горещ въздух. Нека основната ви насока за грижата на косата ви тази година е към приоритизиране на хидратацията и научаването как да оформяте косата си с възможно най-малко топлина. 

Свързани статии

Прическа, която рамкира лицето 

Тук говорим за подстригването на етажи, като тенденция, която само ще увеличи влиянието си през 2024 г. Като допълнение към нея идва и акцентът върху рамкирането на лицето. Определено топ тенденцията ще включва прически „в стил Рейчъл“. Те стоят добре на различни дължини на косата, благодарение на по-финото етажиране на косата. „Използването на този елемент като част от подстригването ще помогне на косата ви да изглежда по-плътна и по-здрава“, това потвърждава топ фризьорът и прогнозист на тенденциите – Том Смит. Това е много добра идея, ако искате да запазите дължината на косата си, без да губите обем.

Коментирай