Здраве и красота

Кои козметични продукти да изхвърлите още сега

Защо нямат място на тоалетното ви шкафче

23.05.2024г. / 10 38ч.
Илияна Николова
Кои козметични продукти да изхвърлите още сега

Всяка жена има набор от  козметични продукти и гримове на тоалетното си шкафче. Някои от тях използваме всеки ден, други обаче стоят там с месеци и се употребяват рядко. Срокът им на годност изтича и това ги прави негодни за прилагане върху кожата, защото могат да причинят различни раздразнения и проблеми.

Но не само изтеклият срок е повод да изхвърлите тези козметични продукти, които не използвате. Има още фактори, които влияят върху качеството на козметиката и които са повод да прочистите тоалетката си още сега.

Кои са козметичните продукти, които да изхвърлите веднага?

Отворена и неправилно съхранявана козметика

С голяма вероятност на шкафчето ви има продукти, които не са с изтекъл срок, но са отворени и не са съхранявани правилно. Не са били плътно затворени с капачетата им, били са на пряка слънчева светлина или пък са били изложени на влага. Всички тези фактори ги правят негодни за употреба, особено ако не са купени и отворени скоро. Най-добре е да ги изхвърлите още сега и да не рискувате да раздразните кожата си с тях.

Свързани статии

Козметика, която по някаква причина не използвате често 

Един добър съвет, който можете да следвате е да се въздържате от купуване на козметични продукти, които няма да използвате редовно. Това хем ще ви спести пари, хем ще предпази кожата ви от раздразнения и неприятни реакции. Козметика, която не използвате всеки ден няма място на тоалетката ви. Ако имате такива продукти, сега е подходящ момент да се отървете от тях и да започнете нов подход занапред – без излишни козметични продукти в набора ви в грижата за кожата.

Козметика, която дразни кожата ви 

Ако сте си купили козметични продукти или гримове, които са предизвикали реакция върху кожата ви при първото прилагане, изхвърлете ги. Не рискувайте да повторите раздразнението, дори да сте оставили продуктите на шкафа си, изчаквайки удобен момент да ги опитате отново. Повторното раздразнение на кожата може да е дори по-силно от първоначалното и затова е най-добре да не държите такива продукти в запаса си.

Свързани статии

Коментирай