Домашен балсам за устни с масло от ший

Грижа за кожата на устните, приготвена у дома

11.07.2024г. / 05 30ч.
Илияна Николова
Направете си домашен балсам. Снимка: istock

Направете си домашен балсам. Снимка: istock

Природните и естествени съставки са едно от най-хубавите неща, които можете да подарите на кожата си. Те щадят кожата, подхранват я дълбоко, хидратират и внасят ценни молекули, хранителни вещества, регенериращи клетките и предпазващи от стареене. 

Ако устните ви се нуждаят от грижа, естествените природни масла са вашият избор. Кокосовото масло и маслото от ший имат превъзходни качества в грижата за нежната кожа на устните. А най-хубавото е, че с тяхна помощ можете да си направите домашно приготвен балсам за устни, който не води до сухота и привикване, какъвто ефект имат някои готови балсами. 

Какво ви трябва:

  • 2 чаени лъжици пчелен восък;
  • 2 чаени лъжици кокосово масло;
  • 2 чаени лъжици масло от ший;
  • 1 капсула витамин Е
  • 10 капки етерично масло от ванилия. 

Свързани статии

Разтопете пчелния восък, кокосовото масло и маслото от ший на водна баня за много кратко. Количеството е малко и ще се разтопят много бързо. Свалете от котлона. Оставете леко да изстине. Добавете съдържанието на капсулата витамин Е и етеричното масло. Разбъркайте добре сместа и я излейте в малка кутийка, подходяща за балсама. 

Изчакайте да изстине напълно и да се втвърди преди да започнете да го прилагате върху устните. Използвайте пръстите си за нанасяне. 

Тази прекрасна смес подхранва сухите и напукани устни, връща свежестта им и има дълбоко хидратиращ и възстановяващ ефект.

Свързани статии

Коментирай