Козметика

Маска за коса с прясно мляко

Подходяща е за суха и увредена коса

06.02.2015г. / 16 52ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Майката природа определено е най-добрият доставчик на полезни за тялото продукти, които лесно можем да използваме като основни съставки за различни маски.

Изтощената коса намира своето решение в честото прилагане на домашна рецепта с прясно мляко.

Спорни са действията на продукта върху кожата на лицето и дори се смята за забранен за употреба при наличието на проблеми като акне, екземи и други заболявания от този тип.

Но за разлика от кожата, косата реагира изключително добре – възстановява се бързо и си набавя необходимите витамини, изгубени при продължително третиране с преса, маша или сешоар.

Свързани статии

За да направите лесна маска за коса с прясно мляко в домашни условия, ще ви бъдат необходими единствено :

  • 2 чаши прясно мляко
  • 2 чаени лъжички мед

Ако имате изключително твърд косъм, можете да замените млякото с течна сметана, а ако сте с тънка коса, използвайте нискомаслено прясно мляко.

Сгрейте млякото в микровълнова или на печката до температура, която няма да ви изгори. Добавете двете чаени лъжички мед и разбъркайте напълно, докато не се разтвори.

Ако сте заменили обикновеното прясно мляко с нискомаслено такова, добавете една лъжичка брашно, за да сгъстите сместа и да успее тя да се задържи върху косата ви.

Разнесете маската върху суха коса с масажни движения, като се постараете да покриете изцяло краищата. Поставете шапка за баня и оставете да престои 15-20 минути.

Измийте косата с шампоан и балсам, както обикновено.

Коментирай