Нежна като цвете

Как да се гримирате, ако очите ви са зелени?

Нанасяйте лилави сенки

11.05.2016г. / 13 50ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Гримът е много важна част от ежедневието на представителките на нежния пол, защото привлича вниманието, повишава самочувствието и съблазнява. Изборът на правилния грим зависи от тонуса на вашата кожа, цветът на косата и очите ви. Зелените очи са особено красиви, но жените често посягат към грешните нюанси за подчертаване на цвета на ириса.

В следващите редове ще намерите няколко съвета за това как да се гримирате, ако сте със зелени очи.

Избягвайте сребърни оттенъци

Бронзово, медено и златно биха изглеждали страхотно за зелени очи, но не и сребристо. Металните нюанси са подходящи, особено за вашата вечерна визия.

Без черна очна линия

Ако сте със зелени очи, избягвайте да нанасяте черна очна линия или молив. Вместо това заменете този цвят със син или цвят на шоколад, кафе.

Направете очите обемни с малко бяла очна линия или бял молив

Може да отворите погледа си като приложите бял молив. Просто добавете малко бяла очна линия до вътрешния ъгъл на окото, близо до слъзния канал.

Носете лилаво

Лилавото и зеленото се допълват, особено когато се комбинират с виолетова очна линия. Лилавите сенки и виолетовата очна линия ще изглеждат фантастично със зелените очи, особено през деня.

Нанасяйте руж с прасковен цвят

Ружът с прасковен цвят подчертава скулите, като придава изразителност на чертите на лицето. Прасковеният цвят ще се съчетае със зеления цвят на очите и определено ще привлече внимание.

Използвайте коректор

Неприятно е чувството, когато видим тъмни кръгове под очите си, вследствие на преумора и безсъние. За тях използвайте жълт нюанс на коректор, за да ги заличите и да изглеждате свежи.

Оформете веждите си

Не забравяйте да се погрижите и за формата и добрия вид на вашите вежди. Оформете ги с молив, за да оцветите някои откъслечни области. Не забравяйте обаче, че най-добрият грим за вежди е този, който не се забелязва. Използвайте специални моливи и сенки за вежди.

Използвайте топли цветове

За да бъдат забелязани вашите очи, използвайте топли цветове. Топло златисто, медни и бронзови нюанси са най-подходящи за зелените очи.

Свързани статии

Смесвайте цветове

Не се придържайте само към един нюанс на сенките за очи. Експериментирайте най-малко с два цвята, като подчертаете и оформите добре очите си. Не забравяйте да слеете сенките, за да няма драстичен контраст.

Използвайте спирала

Извивайте миглите си, за да се отворят очите ви и да се даде завършен вид на грима. Нанасяйте спирала с топли нюанси, като кафяво, защото така ще се подчините на цвета на очите си. Разбира се може да опитате и със сините нюанси, особено през летния сезон.

Снимки: istock

Автор: Ангелина Ангелова

Коментирай