В тенджера смесете половината от водата, маслото, половината захар и солта. Оставете сместа на средна температура, докато заври като постоянно разбърквате. Когато заври бавно се прибавя брашното и се разбърква, за да не остане на бучки.

След като се получи меко тесто се прехвърля в купа и се оставя да се охлади. Разбърквайте от време на време с метална лъжица, за да не се стегне прекалено. След това към него се прибавят яйцата и се разбърква много добре с лъжица или с ръка.

Олиото се загрява на котлона на средна температура в дълбок съд. Тестото се поставя в шприц и с негова помощ се оформят тулумбите. След като сте ги изпържили, поставете тулумбичките в подходящ съд за сервиране.

За сиропа:

Смесете останалата захар с още една чаша вода. Разбъркайте го добре. Ако предпочетете да залеете тулумбите когато вече са изстинали, сиропът трябва да е горещ. И обратно – ако тулумбите са горещи, сиропът трябва да е охладен, когато ги заливате.

Снимка: iStock

Опитайте още: